Panevėžietė Eglė, vienoje parduotuvėje įsigijusi halogenines lempas, po kaina ant pakuotės rado lipduką, kuriame kaina eurais skaitmenimis atitinka kainą litais.

„Halogeninė lemputė. Net nesivarginta nuplėšti ir po nauja kaina eurais palikta senoji litais...“, –socialiniame tinkle „Facebook“ piktinasi Eglė.

Už halogeninę lemputę „Panevėžio Lytagroje“ mergina sumokėjo 4,95 euro, tačiau kartu pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti, kad po šią kainą nurodžiusia etikete slėpėsi kita – 4,95 lito.

„Šalčiūtės fenomenas: 1:1“, – šmaikštavo socialiniame tinkle mergina. Ji taip pat teigė iš pažįstamo sužinojusi, kad tokia pati lemputė, pavyzdžiui, Vokietijoje kainuoja 1,8 euro. Paieškojus informacijos internete matyti, kad Čekijoje tokia lempa kainuoja apie 3 eurus, Austrijoje – nuo 2,8 euro, Olandijoje – nuo 3 eurų.

Bendrovės „Panevėžio Lytagra“, kurios parduotuvėje Eglė pirko dvi lempas, vadovas Ričardas Židonis tvirtino, kad minėtos prekės kainos tikrai nebuvo pakeistos iš litų į eurus vienas prie vieno.

Kaip teigė įmonės vadovas, minėtos lempos į parduotuvę atkeliavo šių metų balandžio mėnesį. Kai ant prekių buvo klijuojamos etiketės su kainomis, Lietuvoje jau seniai buvo euras ir etiketės litais nebebuvo naudojamos.

R. Židonis teigė, kad klaidinanti etiketė galėjo ant prekės atsirasti dėl spausdinimo klaidos.

„Ši prekė gauta šių metų balandžio mėnesį. Gavome penkias lempas ir jų kaina visada buvo ta pati. Niekaip negalėjo būti kaina litais“, – kalbėjo parduotuvės vadovas.

Lietuvos banko skaičiavimu, pirmųjų septynių šių metų mėnesių bendrasis kainų lygio augimas yra tik 0,5 proc. didesnis nei prieš metus.

Kainų lygio augimą stabdė degalų kainų kritimas. Pastebima, kad įtakos mažesnei infliacijai daro ir administuojamosios kainos – elektros, dujų, šilumos energijos.

Vis dėlto pastebima, kad ir toliau auga paslaugų kainos. Tam įtaką daro augantis vartojimas ir didėjančios darbo sąnaudos.

Rugsėjį Lietuvos bankas savo prognozėse ir analizėje pastebėjo, kad šiek tiek kyla maisto kainos. Minima, kad šiemet šiek tiek augo ne tik neapdoroto maisto kainos, bet ir apdoroto.

Skaičiuojama, kad likusiais šių metų mėnesiais bendrasis kainų lygis kilti turėtų nedaug. Prognozuojama, kad šių metų infliacija sieks 0,7 proc.

Esate pastebėję ką nors panašaus? Jus nustebino kurios nors prekės kaina eurais, kai pamenate, kokia ji buvo dar litais? Turite senų kvitų, kuriose kainos rašomos dar litais, ir stebitės jų pokyčiais? Pasidalykite mintimis ir nuotraukomis pilieciai@delfi.lt su prierašu „Kaina“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)