Šiuolaikinėje mokykloje viskas vyksta panašiai. Mokykloje vyrauja du mokytojų tipai: griežtas ir silpnas, kuris yra lengvai pažeidžiamas. Griežtiems mokytojams mokiniai bijo kažką pasakyti, iš jų tyčiotis, būt nedrausmingais, nes jie žino, kad jie bus greitai „nuleisti ant žemės“. Tokie mokytojai neleidžia mokiniui būti nedrausmingu.

Kalbant apie silpnus mokytojus, jie visiški skysti, bijo pasakyti kažką mokiniui, išvaryti jį iš klasės. Tada mokinys pamato jos silpnas vietas, kitaip tariant, mokytoja jam leidžia tyčiotis iš jos. Ir kodėl gi mokiniui tuo nepasinaudojus ir nepasijuokus kartu su klase?

Kalbant plačiau apie „silpnus mokytojus“, jie dažnai patys būna nemandagūs su mokiniu. Nesisveikina su mokiniais, praeidami koridoriuje. Įvertina paauglį ne taip pat kaip kitą mokinį, mergaites įvertina aukštesniu balu nei berniukus, arba atvirkščiai, nors viskas buvo padaryta vienodai.

Jūs galvojat, kad tokie mokytojai – vargšai. Taip, jie vargšai, bet jie yra silpni ir ne jiems mokytojų kėdėj sėdėti.

Aš irgi paauglys. Neseniai buvau pas pavaduotoją dėl savo elgesio muzikos pamokoje. Viskuo, ką sako mokytoja, aplinkiniai tiki, o paaugliu – ne.

Atsakykite man į klausimą. Kodėl mokinys iš vienų mokytojų bijo tyčiotis, elgtis jų pamokoje nekultūringai, o kitų pamokose – ne? Jei visi mokytojai būtų griežti, stiprūs, nebūtų problemų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mokiniai, mokytojai, tėveliai, norite pasidalinti savo nuomone, paprieštarauti? Laukiame Jūsų minčių laukiame žemiau arba el.paštu pilieciai@delfi.lt: