Šiais metais mes mokomės ne vieni: kitoje mokykloje vyksta renovacija, todėl kitos mokyklos mokiniai mokosi pas mus. Nepasakyčiau, kad tai yra labai gerai. Yra tokių mokinių, kuriems mokslas ne prie širdies. Tokių yra ir pas mus.

Mokykloje klasės yra jungtinės, t.y. 5 klasė yra sujungta su 7, 6 klasė sujungta su 8 klase, taip pat yra sujungtos pradinės klasės. Tačiau mokykloje yra milžiniška spraga, kurios niekas taip ir nesistengia ištaisyti. Ją galiu pavadinti taip: mokykloje vadovauja VAIKAI, o mokytojai tam NUSILEIDŽIA.

Manau, kiekvienoje mokykloje yra tokių vaikų, kurie labai dažnai tyčiojasi iš kitų, atima bandeles po valgyklos ir t.t. Mano mokykloje mokytojai labai dažnai tiesiog bijo kelių vaikų. Štai dar viena spraga: mokykla neturi soc. pedagogo ir psichologo. Džiugu bent tai, kad kita mokykla su savimi atsivežė soc. pedagogą...

Kaip mokykla gali taupyti pinigus tokiems svarbiems dalykams? Ne veltui Lietuva pirmauja pagal savižudybių skaičių Europoje. Būtų džiugu, jei mokiniai žinotų ne tik savo teises, bet ir pareigas. „Aš galiu tą, aš galiu aną, manęs liesti negali!“ – dažniausiai taip atsikalbinėja mokiniai. Yra ir tokių, kurie per pamokas kalba garsiau nei mokytojas, ir taip trukdo ir mokytis kitiems, ir mokytojui vesti pamoką.

Šią žiemą buvo ir tokių incidendų, kai jau suskambo skambutis, prasidėjo pamoka. Atsirado tokių, kurie į pamoką nėjo ir tiesiog mėtė sniego gniūžtes į klasės langus. Prie lango priėjo mokytoja, atsidarė jį ir paragino juos eiti į pamoką ir nebemėtyti gniūžčių. Deja, jie nesiklausė ir toliau mėtė gniūžtes. Laimei, nepataikė mokytojai į akį.

Kaip ir visada, mokytoja viską nutylėjo, niekam to nepranešė. Bet tiesa yra tokia: nėra į ką kreiptis. Direktorė dažniausiai sako, kad mes patys kalti, nesikiškim. Mano nuomone, ji moka tik susodinti vaikus autobuse (mes turim geltonąjį autobusą) (...)... Manau, būtų labai gerai, jei mokiniai galėtų patys išrinkti direktorių, ir būtų puiku, jei mokyklos darbuotojai atsižvelgtų į šiuos esminius dalykus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalinti savo nuomone? Tai galite padaryti žemiau: