Kiekvienas mokytojas teigia savo – kad jo dalykas yra svarbiausias, ir užduoda daugybę namų darbų. Viskas, ką veikiu grįžusi namo, tai ruošiu namų darbus. Ir tik pabandyk kažkam pasiskųsti, kad per didelis krūvis, niekas nesupras. Kiekvienas savo teorijas pradeda sakyti. Nuo septintos klasės po mokyklos baisiai skauda galvą, nes septynios pamokos labai išvargina. Ko tik paklausi, visi skundžiasi galvos skausmais.

Suaugusiems, kurie komentuoja po devintokės merginos nuomone apie mokyklą, tai yra nesuprantama, nes esą jų laikai buvo blogesni nei mūsų, ir už tai, kad mes dabar turime viską, viskas turi būti nuostabu. Bet toli gražu taip nėra. Tai darosi nepakeliama. Laiko knygas skaityti irgi maža. O jei kokia valanda po namų darbų lieka, eini ilsėtis. Anksčiau ilgiau leisdavau sau nemiegoti, o dabar jau miegoti stengiuosi eiti kuo anksčiau. Bet dažniausiai namų darbus ruošti reikia iki pat devintos ar dešimtos valandos vakaro.

Jei viena savaitė būna rami, kitą savaitę būna daugybė atsiskaitomųjų darbų. Mokytojas sužino, kad tą dieną jau rašome kontrolinį, tai sako, kad čia bus ne kontrolinis, o savarankiškas darbas, nes juk nesunku. Ir taip per dieną – vienas kontrolinis darbas ir keli savarankiški darbai, kurie yra kontrolinio lygio.

Komentatoriai dabar sakys: „Tai vidutiniokė čia skundžiasi, nes dešimtukininkai taip nesakytų“. Jei dešimtukininkai yra iš prigimties šaunūs moksluose, tai nereiškia, kad visi yra. Pati labai stengiuosi mokytis ir iš 32 klasės mokinių esu 5-oje vietoje.

Šiai metais privaloma atsiskaityti savarankiškus darbus vėliau, jei tądien sirgai ar nebuvai. Todėl po ligos į mokyklą grįžęs mokinys turi mokytis ir dar rūpintis, kad atsiskaitytų visus darbus. O jei nebuvai kokias 2-3 savaites, tai reikės atsiskaityti mažiausiai 7 savarankiškus darbus, o jei dar kontroliniai darbai... Ir visa tai Švietimo ir mokslo ministerijai atrodo priimtina ir visai normalu. Bet jei tik jie dabar būtų mūsų vietose, manau, taip pat nebūtų patenkinti ir suprastų.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mokiniai, mokytojai, kviečiame pasidalinti savo mintimis ir nuomonėmis! Kaip jūs jaučiatės mokykloje? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mokykla“.