Tiesa, po to sekė pergalė prieš Zagrebo „Ciboną“, bet jau po keturių dienų, Lietuvos krepšinio lygos varžybose, pesimistines Vilniaus klubo sirgalių nuotaikas atgaivino beviltiškas pralaimėjimas Kauno „Žalgiriui“.

Tačiau prieš mėnesį vyravusios nuotaikos kardinaliai skiriasi nuo šiandieninių: užuot nuleidę rankas, „Ryto“ žaidėjai ir treneriai neprarado tikėjimo ir savo pastangų dėka antrajame Eurolygos rate iškovojo tokias reikalingas pergales prieš „Cholet basket“ ir tituluotąją „Barceloną“.

Liko vienerios vienintelės rungtynės, nulemsiančios, kas gi pateks į išsvajotąjį Top 16 etapą. Jei „Lietuvos Rytas“ nugalės „Ciboną“, dar neturinčią nei vienos pergalės ir sulauks prancūzų pralaimėjimo prieš „Fenerbahce Ulker“ klubą, ta laimingąja komanda taps „Rytas“.

Vertinant ekipų pajėgumą, „Ryto“ šansai atrodo tikrai neblogai: finansinių bėdų kamuojama „Cibona“ šį sezoną nesugebėjo pasipriešinti nei vienai „Eurolygos“ komandai, tuo tarpu turkų klubas tiek sudėtimi, tiek pasiekimais stovi visa galva aukščiau už „Cholet basket“. Mano manymu, „Lietuvos Rytas“ šį vakarą padovanos sau ir savo sirgaliams taip lauktą dovaną ir žengs į kitą etapą.

Kaip vilniečiams seksis Top 16 etape sunku pasakyti. Jei „Lietuvos Rytui“ ko nors trūksta, tai tik stabilumo. Komandos, kuri gali kaip lygus su lygiu sužaisti tiek su „Barcelona“, tiek ir su Utenos „Juventus“, rezultatus prognozuoti itin sunku, tačiau tikiuosi, jog „Rytas“ pagaliau atras savąjį žaidimą ir vėl džiugins savo gerbėjus pergalėmis.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!