Lietuva ilgai pūliavo, kol pagaliau pūlinys pratrūko. Žeminama, niekinama, išjuokiama, draudžiama Lietuva išsiliejo Kovo 11-ąją galingu sriautu per visą Gedimino prospektą. Negalėjo neišsilieti. Ir vėl išsiveržė senai girdėtas tas brangus sutartinis „“Lietuva, Lietuva““. Ne tiktai, girdėjosi ir „Lietuva lietuviams““, kas labai jau įžeidė keletą jaunuolių nuo “Neringos“ kavinės laiptų dalijusiems „Lietuvą - “Lietuvą visiems““. Įžeidė ir tikruosius demokratus, tautines mažumas ir atvykusius iš toli, net ne mūsų piliečius, o mūsų nuolatinius mokytojus. Visiems jiems reikia “Lietuvos visiems“

Šitaip visi mes galvojome mūsų valstybės priešaušryje. Manėm, jog įvedus demokratiją visi, nepriklausomai nuo tautybės, gavę Lietuvos pilietybę laisvi piliečiai, gerbs savo valstybę, pasirinks ir partijas pagal savo politines pažiūras. Išėjo kitaip.

Mano manymu, tautinių mažumų politinės pažiūros sutapo su jų tautybe (...), vyrauja tautiniai interesai. Lenkai, sudarantys 6 procentų gyventojų, paruošė lietuviams (82 proc.) švietimo įstatymą...(...).

Matot, tos tautinės partijos legaliai, teisėtai, savo tautiniams interesams atstovauja. Kai tuo metu lietuvių tautinė partija yra“ tarsi nacionalistai ir fašistai“ (...). Nereikia nieko smerkti, visi veikia taip, kaip jiems reikia ir kaip jiems leidžiama, bet pamąstyti būtina. Visiems.

Pabaigai - liaudies sakmė. Čigonas sakė: pone, pirma valgykim tavo, paskui kožnas savo. Šitaip, mano manymu, atrodo “Lietuva visiems“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!