Visiškai tuo nesidžiaugiau, vienintelis privalumas – bažnyčioje buvo vėsiau nei lauke. Bet kai atėjome ir prasidėjo pamaldos, supratau, kad viską įsivaizdavau gerokai senoviškiau nei buvo iš tiesų.

Mišias laikė ne koks kretantis senukas ar didaktiškas dėdė, o jaunas ir tikrai labai patrauklus vyras. Jo kalbėjimas įkvėpė, nebuvo nė kiek monotoniškas, o veidas ir rankų gestai tiesiog užbūrė.

Po mišių visi ėjo papietauti, o aš atsisakiau, pasiskundusi galvos skausmu. Kažkokia jėga tiesiog traukė pasilikti bažnyčioje. Visiems išsiskirsčius priėjau prie kunigo padėkoti už pamaldas.

Neslėpsiu, flirtavau. Sakydama, kaip mane įkvėpė jo žodžiai, kiek ilgiau nei derėtų žiūrėjau į akis, kiek dažniau, nei derėtų, liečiau jo ranką... Bet tarp mūsų iškart pasijuto elektra, tai nebuvo vienpusiška, prisiekiu!

Pamaniau, ką prarasiu? Paklausiau, gal sutiktų su manimi išgerti kavos ir daugiau papasakoti apie tikėjimą, pakonsultuoti dvasiniais klausimais. Pripažinau nesanti labai uoli bažnyčios lankytoja.

Jis, mano nuostabai, sutiko. Luktelėjau dar šiek tiek, kol susiruošė, ir mes išėjome kavos.

Pokalbis liejosi laisvai, nė akimirkos nebuvo nejauku. Su juo pajutau tokį ryšį, kokio anksčiau nesu jautusi. Po kavos nuėjome ir vakarienės, po jos – pasivaikščioti, pokalbis vis tęsėsi... Nepastebėjome, kaip sutemo, o liepą juk temsta vėlai. Kalbėdami prietemoje vis arčiau spaudėmės vienas prie kito. Jaučiau jo kūną pulsuojant taip pat, kaip ir manąjį. Žengiau beprotiškiausią paskutinį žingsnį – pasiūliau užsukti pas mane arbatos, vakarui užbaigti.

Negalėjau patikėti, kai jis sutiko. Mano butuke jau nereikėjo valdytis. Pirmas bučinys dar buvo nedrąsus, bet paskui nebesivaldėme. Jis plėšė nuo manęs drabužius, o aš jaučiausi dar labiau susijaudinusi suvokdama, kad tai, ką darome, negalima.

Įkritau į tikrą aistros verpetą. Vėl ir vėl atsibusdami mylėjomės visą naktį. Ryte dar kartu išgėrėme kavą ir atsisveikinome. Be kontaktų, be galimybės ateičiai...

Žinau, kad dar ilgai jį sapnuosiu. Nepažadu, kad daugiau niekada neužsuksiu į tą bažnyčią. Pagunda gali būti tiesiog per didelė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)