Šeštadienis. Stebiu mūsų olimpiečio Tomo Kaukėno startą. Į taikinius lekia biatlonininkų šoviniai, vyrai čiuožia ir kovoja 10 kilometrų sprinto rungtyje. Artėja lyderių finišas, tuoj finišo liniją kirs biatlono legenda norvegas Ole Einaras Bjoerndalenas. Tačiau aš savo televizoriuje išvystu ne olimpinio čempiono triumfą, o žaviai besišypsančią Guodą Pečiulytę.

Įdomiausiu varžybų metu „Lietuvos ryto“ televizija įkišo žinias, o biatlonas į eterį grįžo, kai intrigos jau nebuvo. Mieli televizijos vadovai, ar žinios buvo tokios svarbios ir negalėjo palaukti?

Sekmadienis. Vyrų 30 km skiatlono lenktynės. Eteryje girdžiu tik pašaipas mūsų olimpiečio Vytauto Strolios atžvilgiu. Nėra V. Strolia slidinėjimo guru, bet, vis dėlto, geriausias Lietuvoje ir iškovojęs teisę dalyvauti olimpiadoje. Ir aš, būdamas Lietuvos pilietis, tuo didžiuojuosi. Dar suprasčiau, kad šaipytųsi „Eurosport“ komentatoriai, tačiau tyčiojasi atstovai televizijos, kur pati reitinguose paskutinė!

Galvojau, kad man vienam tai užkliuvo, bet pakalbėjęs su aplinkiniais suvokiau, kad ir kitiems transliacijos ir komentavimas pasirodė žemo lygio. Varžybas komentuoja nežinia kas, nežinia ką bendro turintys su žiemos sportu. Ko vertas vien faktas, kad rogučių sporto specialiste tapo ir šią sporto šaką komentuoja atlikėja Mia. Priminsiu tai, kad 2011 m. Europos krepšinio čempionate Mia norėjo matyti Lietuvos ir JAV dvikovą.

Tačiau „Lietuvos ryto“ televizija verta ir pagiriamojo žodžio: prieš kiekvienas varžybas supažindinama su rodoma sporto šaka, įdomu stebėti žurnalistų parengtus reportažus apie mūsų olimpiečius ir Sočį. Bent jau šioje srityje padirbėta.

Ką gi, lauksime kitų olimpiečių startų. Kita vertus, ko norėti – neturime komentavimo tradicijų. Štai garsioji Laima Janušonytė yra prisipažinusi, kad dailųjį čiuožimą komentuodavo pagal tai, „gražu ar ne“.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Pasidalinkite savo girdėtais komentatorių „perliukais“! Prašome nurodyti frazės autoriaus pavardę, bei kur ir kada ją girdėjote: