Matau subrendusį ir aiškų poreikį įvesti šalyje karinę padėtį. Jau dabar Lietuvos kariuomenė padės policijai budėti gatvėse ir stiprinti gyventojų sąmoningumą. Bet reikia padaryti daug daugiau, kad žmonėms grąžinti pasitikėjimą valdžia ir suvaldyti koronavirusinę situaciją.

Daugeliui šalies gyventojų ir įprastomis sąlygomis nėra paprasta pasirūpinti maistu, nusipirkti vaistų.

Šiuo atveju kariuomenė, su mitybos, higienos specialistų ir medikų pagalba, pasitelkiant kariuomenės rezervą, šaulius ir savanorius, įskaitant ir veikiančių pagalbos linijų, ir, žinoma, prekybos tinklus, su visu jų turimu transportu, galėtų pristatinėti maisto, vaistų ir būtiniausių reikmenų davinius-rinkinius. Kiekvienam namų ūkiui kas 1-2 savaites prie durų paliektų paketus, kuriuose būtų visko, ko reikia žmogui pasirūpinti kūnu.

O protui, širdžiai, sielai, šalia daugybė galimybių internete, drąsiai pasitelkiama ir televizija. Namų mokymas, ekonomika, sveikata ir saugojimasis nuo viruso – visa ši informacija atlieka švietėjišką funkciją. Šią funkciją galima ir reikia stipriai plėsti, pasitelkiant visus šiuo ypatingu laiku galimus naudoti ryšio kanalus, kaip ir „Delfi“.

Virusui mes dar ne kartą padėkosime už galimybę atrasti džiaugsmą nuoširdžiame bendravime, kurio taip trūko. Kai būdami visi lygūs galėsime atrasti visiškai naujus sąveikos būdus, kaip nieko mums netrūksta ir kaip kiekvienas galime pritaikyti save unikaliu ir gyvybiškai svarbiu būdu šeimos, bendruomenės, šalies ir net pasaulio labui.

Ir, aišku, neužmirštant finansų ir ekonomikos. Matant, kokioje nežinioje yra verslai ir kokios įtampos dar gresia skaičiuojant ir planuojant biudžetus, piniginius santykius ne tik grynaisiais pinigais reikėtų sustabdyti.

Gyvybiškai svarbių tarnybų, organizacijų ir įmonių darbuotojai ir toliau turėtų dirbti ir užtikrinti valstybės funkcionavimą, kad atrastume, kiek nedaug mums reikia ir kiek daug mes galime veikdami kaip vienas sveikas organizmas.

Stiprybės Prezidentui ir daug sveikatos mums visiems sveikatinant ryšius tarp mūsų.