Taigi, man 37 metai, gyvenu Klaipėdoje. Turiu vyrą, dukrą ir paskolinį butą, optimistišką požiūrį į gyvenimą! Prieš beveik 10 metų (žiemą tiek ir bus) įsidarbinau vienoje lietuviškoje UAB. Sėkmingai darbavausi, todėl buvau vertinama, skatinama, siunčiama į mokymus užsienyje.

Dirbau dvejus metus ir išėjau į vaiko auginimo atostogas. Kadangi esu puiki darbuotoja, aišku, buvau laukiama savo darbovietėje. Tad ieškoti kito darbo net nebuvo minčių, grįžau. Bet paaiškėjo, kad 2008 metų krizė sumažino mano atlyginimą... Teko sutikti, nes juk tai laikina.

Deja, jau 5 metai mano atlyginimas nesikeičia, nors apyvarta puiki ir sėkmingai pakilome iš krizės. Kiekvieną kartą atlyginimų dieną yra sekama „išankstinė“ pasaka, kaip nėra pinigų ir t.t., nors visus skaičius pati matau, darau analizę ir t.t.

Juokinga, bet juk bosas taip įtikinamai „verkia“. Taigi, mano alga per paskutinius metus ne tik kad nepakilo, bet dar ir nuvertėjo kokiais 20 proc. (skaičiuojant kasmetinę infliaciją). Nejaugi darbdaviai išties mus, samdomus darbuotojus, laiko kvailiais?

Nesiskųsiu ir nerašysiu, už kiek pareigybių tenka dirbti, nes mano darbas man patinka. Bet noriu apeliuoti į savininkų sąžinę – ar žinot kas tai? Kokie dar skaičiai turi būti pateikiami oriam gyvenimui... Situacija Lietuvoje šlykšti ir pateikiama statistika – neteisinga. O tiems, kurie puls komentuoti ir mane mokyti, iš karto atsakau – čia ne skundas, o dar viena istorija. Ir, beje, aš esu išsilavinusi, komunikabili, ambicinga ir puiki moteris, kuri sėkmingai rudenį pakels sparnus į kitą darbovietę!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Prašome pasidalinti Jūsų patirtimi! Teigiama, kad vienas žmogus 2013 m. nurodė, kad jam vidutiniškai reikia 400 eurų – teiraujamės Jūsų, kokia suma per mėnesį reikalinga Jums? Kiek papildomai turėtumėte uždirbti, kad būtų patenkinti Jūsų poreikiai? Pasidalinkite savo mėnesio išlaidomis ir parodykite, koks turėtų būti oriai gyvenančio žmogaus atlygis.

Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: