Kai praleidi 12 valandų darbe, kai tau dar tenka bėgioti ieškoti kodų, kurių kartais nebūna ant prekių, tenka krauti prekes arba paletes... Žmones, kurie yra nepatenkinti kainų skirtumu arba nesutapimu, irgi tenka išklausyti. Ar kasininkės yra dėl to kaltos, kad būna įžeistos, išvadintos visokiais žodžiais?

Noriu pasisakyti ir apie atlyginimą – kodėl kai kuriose parduotuvėse mokamas toks žeminantis darbo užmokestis? Mes sėdim, dirbam po tiek valandų ir uždirbam vos apie 330 eurų. Ar parduotuvės neturi pelno, kad pakeltų algas kasininkėms? Kaip išgyventi už tokį atlyginimą? Kodėl kai kurios parduotuvės nesugeba mokėti padorių atlyginimų ir nepasirūpina savo darbuotojomis? O po to dar stebisi, kad vienoje ar kitoje parduotuvėje jų trūksta, bet nori, kad artų už jų siūlomą užmokestį...

Yra ir parduotuvių, kurios sugeba išlaikyti savo darbuotojus – įdomu, kodėl jos sugeba mokėti didesnį atlyginimą? Į visas jas plaukia pelnas, tad kodėl negalima pakelti atlygio bent iki 400 eurų „į rankas“?

Mes irgi žmonės, turim šeimas, vaikus, bet jei negalim už gaunamą algą pasiūlyti vaikui kažko skanesnio, tai ar mes kaltos? Kai nevertinamas mūsų darbas ir darbdaviai neturi noro, mums didinti atlyginimo? Kodėl jie nenori to daryti?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis ar patirtimi? Kviečiame jus rašyti pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbas“.