Tiesą pasakius, dar blogiau – esu kerėpla, kuri mėgsta gaminti. Tokiam žmogui virtuvė tampa viena pavojingiausių vietų.

Juk čia tiek rizikų: įsipjauti, nusideginti, paslysti ant išsiliejusių riebalų, galų gale – ką nors padegti.

Jau nesuskaičiuoju kartų, kai vyras atbėgęs į virtuvę dėl mano sukeltų keistų garsų, rasdavo mane įsipjovusią pirštą, renkančią ką tik iškeptos picos gabaliukus nuo grindų ar šluojančią duženas...

Per savo 30 gyvenimo metų esu pripratusi prie visų smulkių incidentų virtuvėje. Nors ir suprantu, kad nėra čia kuo girtis ar kaip save teisinti, bet esu kokia esu, tenka tai priimti, tiek man, tiek aplinkiniams.

Visgi vienas įvykis sukėlė daug apmąstymų man pačiai, kad galbūt jau laikas kažkaip susiimti.

Taigi, eilinę dieną nusprendžiau pagaminti ką nors skanaus. Gaila, jau nebepamenu ką. Tik pamenu, kad patiekalo gamybai labai reikalingas buvo blenderis.

Malu lipšnią masę, kuri kabinasi prie blenderio ašmenų, trukdydama tolygiai susimalti. Todėl reikia karts nuo karto, sustabdžius blenderį, masę apvalyti.

Šiaip jau, blenderiu naudojuosi ne pirmą kartą, tikrai žinau, kad negalima pirštais liesti ašmenų, jei blenderis įkištas į elektros lizdą. Bet tądien sveikas protas matyt buvo išvažiavęs atostogų.

Todėl skubėdama vis sustabdau blenderį ir apvalau masę nuo ašmenų, tuo tarpu kitos rankos pirštą sėkmingai laikydama ties įjungimo/išjungimo mygtuku.

Kaip ir buvo galima tikėtis, vienu metu taip bevalant ašmenis, pirštas nuslysta ir nevalingai paspaudžia įjungimo mygtuką. Mano vidurinio piršto pagalvėlė atsiduria saldžioje lipnioje masėje. Suprantu, kad patiekalo nebevalgysim ir kad reikia važiuoti į ligoninę. Vyrui šokas, aš vos neatsijungiu. Nelabai linksma.

Ligoninėje pasidaro smagiau, kol siuva pirštą, personalas pokštauja apie mano neatsakingą elgesį virtuvėje. Iš ligoninės išvažiuojam jau juokdamiesi iš mano kerėpliškos prigimties.

Man tai buvo puiki pamoka nekišti pirštų prie ašmenų. Kaip bebūtų ir toliau daužau indus, dažnai susipjaustau pirštus, nusideginu rankas ar ką nors šviežiai pagaminto smagiai išverčiu ant žemės. Nuo savęs nepabėgsi.

Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Juokas virtuvėje“. Jei norite laimėti fantastišką virtuvės prizą, savo pasakojimą siųskite adresu pilieciai@delfi.lt Visas konkurso sąlygas rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)