Gyvenu mieste, lankau tikrai stiprią gimnaziją, kurioje mokoma iš C lygio knygų, bet kelios užduotys tikrai buvo lygios tokioms užduotims kaip IELTS ar CAE (kadangi turiu patirties su šiomis užduotimis tiek individualiai, tiek mokykloje). Preliminariais kol kas ne visais tikiu, o tokius atsakymus įvertino net anglų kalbos mokytoja, pavyzdžiui, klausymo užduoties 2, 10 kartų klausiausi iš NEC puslapio ir atsakymas tikrai yra C. Žodžiu,rezultatas tikrai nėra toks tragiškas, tikriausiai bus nuo 80-90, bet ką daryti vaikams, kurie mokosi tikrai silpnesnėse rajonų/kaimų mokyklose?

O nurašymas laiške nurodyto asmens Alex Brown irgi neturėtų būti vertinamas kaip anglų kalbos žinios ir dėl neparašymo nuimami taškai. NEC rašoma, jog tikrinamas B1-B2 lygis, tai kodėl pasitaiko ir C1, kuris pradedamas įstojant į universitetą?

Taigi, gyvenimas eina toliau, o procentai laukelyje ar ant lapo niekada nepakeis žmogaus gerumo ir vertybių, bent šioje srityje nesame vertinami procentais...

Abituriente, kaip sekasi laikyti egzaminus? Nori pasidalinti nuotaikomis? Rašyk mums į pilieciai@delfi.lt su prierašu „Egzaminas“.