Visų pirma, autobusų vairuotojai neatsižvelgia į žmonių poreikį nuvykti iki jiems reikiamos vietos laiku ir saugiai. Kalbant apie saugumą, žmonės šąla, laukdami viešojo transporto, kuris dingsta iš tvarkaraščio ir laukimo laikas prailgėja arba keičia savo maršrutą ir išsodina keleivius iš autobuso. Dėl daugelio iš šių priežasčių transportas būna perpildytas žmonėmis, kad netgi durys negali užsidaryti nuo tokio kiekio.

Taigi, dėl šių nepatogumų viešajame transporte keleiviai stumdosi ir sudaro pavojingas situacijas. Pavyzdžiui, išstumia jus iš autobuso tiesiai veidu į pusnį. O viena iš aktualiausių problemų, apie kurią niekas nekalba – priekabiavimas.

Ketvirtadienį, gruodžio 15 dieną, važiuodama 53 autobusu, Žalgirio stotelėje „įsigrūdau“ į transportą. Keliaudama patyriau nemalonų jausmą sėdmenų srityje. Kaip ir minėjau, žmonių buvo daug ir daugelis lipo su savo turimu bagažu, dėl to susidarė įspūdis, jog tai – tiesiog kažkoks keleivio bagažas, kuris rėmėsi man į sėdmenis. Tačiau pajutusi, kad mano paltas kyla, aš įtariau, kad tai galimai nėra keleivio bagažas.

Sunkiai prakišdama ranką sau ties nugara, užčiuopiau kažkieno ranką, kuri slydo man toliau sėdmenų, ties „moteriška zona“. Sugriebiau keleivio ranką ir pamačiau tą asmenį, kuris leido sau pasinaudoti susigrūdusiųjų žmonių proga ir patenkinti savo poreikius. Ko pasėkoje, negalėdama pajudėti iš vietos, pradėjau kelti balsą, nes išsigandau bei patyriau didžiulį stresą.

Viena keleivė, man pakėlus balsą, smerkiančiai suriko ant manęs – dėl to, kad leidžiu sau nepagarbiai bendrauti su asmeniu, kuris priekabiavo. Po šios situacijos, laukiau artėjančios stotelės, kad išsiaiškinčiau situaciją, bet keleivis greitu žingsniu pasišalino.

Grįžusi namo paskelbiau istoriją apie šią situaciją feisbuko grupėje „Pranešk, kur keleivių kontrolė“, kadangi norėjau perspėti merginas, kurios keliauja viešuoju transportu bei mamas, kurios išleidžia savo vaikus į viešąjį transportą. Praėjus kelioms minutėms mano istoriją ištrynė bei pašalino iš grupės esantys administratoriai – dėl taisyklių nesilaikymo. Tačiau kitų asmenų taisyklių nesilaikymas yra ignoruojamas, kadangi grupėje yra matomi pranešimai apie eglučių pardavimą bei istorijos apie neblaivius asmenis.

Labai apmaudu stebėti, kaip visuomenė ignoruoja tokias situacijas ir tai nepasiekia merginų, kurioms gali grėsti ir baisesni pavojai. Taip pat skatinu mamoms atkreipti dėmesį į savo vaikus ir neišleisti jų vienų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)