Mano patirtis kitokia. Man 26-eri ir aš dirbu valstybinėje įstaigoje, kuri yra pavaldi vienai iš ministerijų. Mano požiūris – kitoks ir man natūraliai skauda širdį, kad tokie kaip skaitytojos pasisakymai formuoja požiūrį apie absoliučiai visas valstybines įstaigas.

Šioje įstaigoje dirbu šiek tiek daugiau nei vienerius metus, tačiau jau pusmetį nesu iš darbo išėjusi 17 val. arba dar anksčiau. Ne, ne todėl, kad negebėčiau planuoti savo laiko. Darbų, kuriuos privalau atlikti, yra tiek, kad, galbūt, labai pasistengdama spėčiau juos padaryti iki 17 val. Tačiau kaip jaunas, iniciatyvus ir idėjų nestokojantis žmogus stengiuosi kuo daugiau prisidėti prie efektyvesnės įstaigos veiklos ir dažnai imuosi naujų iniciatyvų.

Mano entuziazmas kažką keisti man beveik kiekvieną vakarą kainuoja kelias valandas mano asmeninio laiko, kuris nėra apmokamas. Tačiau matydama rezultatą aš nesiskundžiu, nes pastebiu, kad po darbo lieku ne viena. Dažnai su kolegomis pasijuokiame, kad panašėjame į privatų sektorių, tačiau matydami, kaip keičiasi organizacija, galime džiaugtis savo darbo rezultatais.

Labai liūdna, kad mergina, dirbanti vienoje iš ministerijų, niekuo nesiskiria nuo kolegų, apie kuriuos pasakoja. Nereikia stebuklo, norint kažką pakeisti, tereikia imtis iniciatyvos ir daryti. Sako, vienas lauke ne karys? Karys, jei turi tvirtą nuomonę, kitokį požiūrį, idėjų ir geba apginti savo nuomonę.

Prieš einant dirbti į valstybinę įstaigą, apskritai reikėtų savęs paklausti – kodėl? Atsakyme neturėtų būti linksniuojamas žodis „aš“.

Žmonėms, kurie kankinasi savo darbo vietoje, nesvarbu, valstybiniame ar privačiame sektoriuje, turiu vieną patarimą: padarykite paslaugą sau ir organizacijai, kurioje dirbate. Užleiskite darbo vietą tiems, kurie nebijo kažką keisti. Darbo yra, tik ne kiekvienas tinka Jums ir ne kiekvienam tinkate patys.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame jūsų – ar esate dirbę valstybinėje įstaigoje? Pasidalykite įspūdžiais – ar buvo sudėtinga, galbūt patirtis visiškai priešinga, nei parašė skaitytoja? Jūsų minčių laukiame el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbas“.