„Ji mane nuvylė, kai man jos labiausiai reikėjo, – tai sugriovė mano pasitikėjimą ja. Dabar ji yra Turkijoje, deginasi su draugais, ir aš paranojiškai bijau, kad ji suras naują vyrą.

Man 42–eji, o mano žmonai 33 metų. Esame susituokę penkerius metus.
Prisipažinsiu, kad labai nusiminiau, nes niekada su ja nebūčiau taip pasielgęs.

Tačiau ji tvirtino, kad jai būtinai reikia išvykti, ir nors aš neturėjau paso, ji vis tiek užsakė kelionę. Kai pagaliau papasakojo man apie savo planus, ji jau buvo sumokėjusi užstatą.

Kelias dienas ginčijomės, bet buvau sukrėstas, kai ji pratrūko, sukrovė visus mano daiktus ir mane išmetė į gatvę. Namas, kuriame gyvename, priklauso mano žmonai, todėl neturėjau kito pasirinkimo, kaip tik viską, ką turiu, išsivežti pas tėvą, kur nuo to laiko ir gyvenu.

Prieš išvykdama ji parašė man žinutę, kurioje uždraudė persikraustyti, kol jos nebus ir primygtinai reikalavo grąžinti raktus. Kiek jai žinoma,kurį laiką aš miegojau savo automobilyje ir vis tiek tai nesutrukdė jai įlipti į lėktuvą.

Ji parašė man žinutę, kad mane myli, bet kaip ji gali, kai yra pasirengusi faktiškai matyti mane benamiu? Jaučiu, kad ir kas vyksta užsienyje, jai tai atrodo svarbiau. Nenoriu jos matyti ar su ja kalbėtis, kai ji grįš“.

Psichologo komentaras

Suprantame Jūsų pyktį, bet ultimatumo pateikimas nėra geriausias bendravimo būdas. O vieną kartą jį iškėlus, labai sunku jį atšaukti. Mažų mažiausiai jūsų žmona pasielgė negarbingai, kad išvyko be jūsų.

Tačiau galbūt ji žinojo, kaip reaguotumėte, jei išvyktų, todėl ir nusprendė iš pradžių su jumis to neaptarti. Jūsų žmona turi daug dirbti, kad atitaisytų padarytą žalą ir susigrąžintų jūsų pasitikėjimą. Tai neįvyks per vieną dieną. Tačiau tai yra didesnės jūsų santykių problemos simptomas.

Bendravimas yra didelė problema, tačiau kaltė dėl to tenka jums abiem. Užuot paklausęs, kodėl ji jums anksčiau nepasakė apie savo planus, jūs padarėte pačią blogiausią prielaidą – kad ji jūsų nemyli. Kai ji grįš, nepraleiskite galimybę ramiai viską aptarti kartu.

Savo istorijas ir pasakojimus siųskite pilieciai@delfi.lt