Buvo sekmadienio vakaras, 17 val. skambinu į duris, beldžiuosi, bet manęs niekas nelaukia. Paskambinus šeimininkams nurodytu numeriu, jie nieko nenorėjo girdėti apie mano nakvynę ir sumokėtus pinigus. Puoliau skambinti tarpininkams pagalbos telefonais, tačiau vienas numeris, sako, neegzistuoja. Paskambinus kitu numeriu ir ten girdėjau tik įrašytą balsą, kad visi operatoriai užimti, laukite. Sekmadienio vakaras, sėdėjau kaime, prie durų ant akmens ir laukiau, kol atsilieps.

Praėjo 45 minutės, kol kažkas atsiliepė. Susakiau savo bėdas ir išsiaiškinus situaciją, man pakeitė nakvynės vietą. Bijojau, kad telefonas gali išsikrauti, neatlaikęs tokios įtampos, prašiau, kad operatorė surastų kitą nakvynės vietą ir perskambintų man už 30 minučių. Sėdėjau ant akmens, vidury laukų. Jau 19 val., bet kito skambučio nesulaukiau. Bandžiau vėl skambinti pagalbos telefonu ir vėl ta pati dainelė iš pradžių. Šį kartą atsiliepė greičiau, praėjus 30 minučių, bet jau kitas operatorius ir vėl turėjau viską aiškinti iš pradžių. Jau labai nerimavau, kad mano telefonas išsikraus. Prašiau operatorės padiktuoti paraidžiui nakvynės vietos adresą ir pavadinimą, bet operatorei labai sunkiai sekėsi, vis kartojo vieną ir tą pačią raidę. Vietinės kavinukės darbuotojai geranoriškai padėjo, paėmė mano telefoną į rankas, suprato, ką vapa operatorė. Tai buvo labai neprofesionalu, nesugebėti paraidžiui padiktuoti žodžių, bet džiaugiausi, nes jau 20 val. ir nors aš vis dar sėdžiu ant akmens, bet nakvynės vietą turėjau ir neteko miegoti gatvėje.

Mano kita nakvynės vieta buvo kitoje salos pusėje ir jau buvo vėlus vakaras, turėjau kviesti taksi. Vietinės kavinukės darbuotojai užjautė mane, pavaišino kava ir iškvietė taksi. Vieta, kur aš nuvykau, buvo puiki ir paplūdimys nuostabus, ir nors mano atostogos prasidėjo ant akmens, bet baigėsi puikiai. TAČIAU susimokėjau už taksi papildomai, o ir antroji apgyvendinimo įstaiga, pasitikusi maloniai ir civilizuotai, niekaip neišdavė pinigų paėmimo kvito. Apimta streso, susimokėjau grynais, nors labai maloniai pažadėjo atsiųsti į elektroninį paštą. Neturint sąskaitų, tarpininkas pinigų nekompensuoja.

Taigi, mano atostogos, prasidėjusios sėdint ant akmens, galiausiai kainavo brangiai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt arba spauskite apačioje.