Eisiu už tai, kad LGBT poros Lietuvoje galėtų tokiomis pat sąlygomis kaip ir heteroseksualios šeimos įgyti pilietybę ir naudotis kitomis užsieniečių teisinės padėties teisės aktų suteikiamomis teisėmis, turėti bendrąją jungtinę nuosavybę, kurti šeimos verslą ir gauti mokestines lengvatas taikomas šeimoms, naudotis šeimos nario teisėmis civiliniame ir baudžiamajame procese (neduoti parodymų prieš šeimos narį, reikšti civilinį ieškinį kaip šeimos narys ir kt.), naudotis darbo įstatymuose nustatytomis darbuotojų garantijomis šeimos nario ligos ar mirties atveju, gauti globą, dėl kurios nustatymo kreipėsi šeimos narys, paveldėti, gauti našlio pensiją ir kitas socialines garantijas, mokyti šeimos narį vairuoti automobilį...

O gal ir neperšaunamą liemenę apsirengti? O gal geriau niekur neiti ir sėdėti namie? Bet jei neisiu, tai mano pažįstami LGBT ir toliau dar ilgai negalės jaustis visaverčiais visuomenės nariais, kaip ir tos moterys, kurios anksčiau (Šveicarijoje iki 1971 m., Portugalijoje iki 1974 m., Lichtenšteine iki 1984 m.) neturėjo net balsavimo teisės ir tik skalbė vyrų kojines.

Bet jos ėjo į gatves ir gavo teisę balsuoti. Gal ir LGBT gaus teisių, jei patys eis bei jei kartu eis ir kiti moderniai mąstantys žmonės? Juk moterų teisė balsuoti arba užimti aukštas pareigas irgi kažkada buvo nenormalu.

P.S.: už kai kurią informaciją apie šeimos narių teises Lietuvoje dėkoju R. Ditkevičiui

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!