Kodėl ne? Visų pirma, galėjo streikuoti per savo atostogas, gale praeitų mokslo metų ar prieš pat rugsėjo mėnesį. O ne tiesiog vidury mokslo metų. Kai kur girdisi ir matosi, kad ne tokios mažos tos algos, gudriausieji (protingiausieji) mokytojai sako – mokau papildomai namuose už pinigus. Kitos mokytojos, kaip matom, didinasi lupas ir važinėja naujais automobiliais.

Tenka sutikti 100 procentų – krūviai rajonuose ir didmiesčiuose smarkiai skiriasi. Todėl alga turi būti diferencijuota. Gaunamos tariamos mokytojų pajamos neatspindi realybės.

O dabar išeina paradoksas: vaikams privalu lankyti mokyklą, mokytojams eiti į darbą – ne, nes streikas. Vaikams negalima be pateisinamų priežasčių nelankyti mokyklos, išvykti į pigiai nupirktą kelionę poilsiui, o mokytojams – streikas ir galima nemokyti.

Dabar vaikui ne kasdien, bet yra arba dvi pamokos per dieną – iš jų vieną ryte 8 val. kita – po trijų valandų (kur vaikui eiti tas 3 val.?), arba yra tik viena pamoka per dieną. Vaikas penktokas, naujoje mokykloje, bando suprasti, kuo kalti moksleiviai, kad mokytojai streikuoja.

Tada darykim atostogas ir nesityčiokime iš mokinių!

Siūlau idėją. Nuo visų tėvų, kurių vaikai mokosi mokyklose, algų pervesti mokytojų algoms 1,2 proc.kaip paramą. Arba atvirkščiai – daugelis niekur neperveda to 1,2 proc., tai valstybė galėtų naudoti tas lėšas mokytojų algoms didinti.

Ačiū, kad tiesiog galiu pasidalinti mintimis. O kokia jūsų nuomonė? Galbūt pats esate mokytojas ir galite papasakoti, kaip viskas atrodo iš arti? Savo pasakojimus siųskite adresu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)