Kainos panašios, o daug kas netgi pigiau! O dar pagalvojus apie atlyginimų skirtumus... Geriau apie tai net negalvoti, nes labai liūdna pasidaro.

Atėjus į bet kokį didesnį prekybos centrą Žydrojoje pakrantėje, akys raibsta nuo margaspalvių daržovių, vaisių, riešutų, aliejų, saldumynų, kulinarinių gaminių, kurių kokybė ir sudėtis nė iš tolo neprimena mūsų prekybos centruose esančių maisto prekių.

Netgi pusfabrikačių ar kokių nors konservų kokybė ir skonio savybės bei sudėtis (pavyzdžiui, „chicken nuggets“, bulvytės fri, pigiausios „pieniškos“ dešrelės ar tuno konservai), yra visiškai kitokie – išties skanūs, su itin trumpu ingredientų sąrašu.

Ypač norėčiau atkreipti dėmesį į maisto gaminių sudėtį. Ingredientų sąrašai, kiek teko tyrinėti, yra itin trumpučiai, aiškūs. Net nesuprantant prancūzų kalbos aiškiai matyti, kad pyrago ir bagečių sudėties sąrašai yra itin trumpi ir be galybės konservantų.

Lietuvoje pagamintų (arba mums gaminamų) produktų ingredientų sąrašai dažnai man rodos yra su daugybe E – net mažomis raidėmis surašytas sąrašas dažnai būna sprindžio ilgio.

Kodėl mūsų šalyje toleruojama tokia prasta maisto produktų sudėtis, daugybė konservantų, skonio stipriklių? Juk ir Prancuzija, ir Lietuva – Europos Sąjungos šalys! Ar dar reikia paminėti, kad, pavyzdžiui, „Coca Cola“ Prancūzijoje vis dar yra skirtingo skonio nei nei Lietuvoje?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (178)