Pati stengiuosi gyventi ekologiškiau, bet patikėkit, tai tikrai nėra lengva. Tačiau stengiuosi ir pastanga – kur kas geriau negu nieko. Internete atrandu vis daugiau alternatyvų plastikiniams daiktams ir tai man kelia džiaugsmą. Kartais su bendraamžiais padiskutuojame apie tai. Kalbame apie tai, kaip galime prisidėti prie ekologiškesnio gyvenimo.

Daugelis žmonių piktinosi, kad prieš du metus žiemą nebuvo sniego. Ir tai tik parodo, kur yra problema. Manau, jo nebuvo todėl, kad buvo per daug užterštas oras ir aplinka. Šią žiemą iškrito labai daug sniego – manau, nes aplinka nebuvo taip užteršta. Ji nebuvo užteršta, nes buvo karantinas ir daugelis žmonių niekur nevažinėjo, kas sumažino CO2 kiekį aplinkoje, taip pat nedirbo daug fabrikų nuo kurių daugiausia ir kentėjo aplinka. Ir štai jums įrodymas, kad kai gyveni ekologiškiau gyvenimas tampa kur kas geresnis.

Pagalvokite, jeigu gyvensim ekologiškiau, ateinančioms kartoms bus paprasčiau gyventi. Jei nespręsime problemų dabar, vėliau jos bus didesnės ir dėl to gali išnykti gyvūnija, augalija, žmonija ar net pati žemė. Nyksta gyvūnai ir augalai – susimąstyti reikia mums visiems. Mes kartu esam galia, galia kuri gali labai daug. Tiek daug, jog išgelbėsime planetą nuo didelių problemų. Jei įstengiame sukurti robotus, kurie gali daryti už mus beveik visas veiklas, tai kodėl nesukūrus produktų, kurie būtų draugiškesni planetai?

Atsisakykime plastiko ir geriau naudokime medieną ar kitas alternatyvas. Viskas neįvyks iš karto. Pradėsime nuo pradžių ir lipsime mažais laipteliais, kurie mus neš arčiau finišo ir tobulins mūsų gyvenimus. Tad pradėkime nuo savęs ir neatidėliokite vis kitai dienai, mėnesiui ar net metams. Pradėkim šiandien ir dabar!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)