Tradiciškai Baltoween’as prasideda penktadienio vakarą prie laužo ugnies. Pirmasis renginio vakaras šiemet pasitaikė šaltokas ir besikandžiojanti žvarba bei lietaus dauguma suvijo dalyvius į dvaro valgomąjį. Kol drąsiausieji lauke plušėjo prie kepsninių, likusieji, belaukdami šilto maisto, turėjo progą pabendrauti, pasilabinti su pažįstamais dalyviais ir susipažinti su Baltoween’o naujokais bei renginio pranešėjas. Laikui bėgant vakarienė virto susipažinimo žaidimų ir pavakarojimu nusitęsusių gerokai į naktį.

Kaip ir pritinka bekalbant apie sportą, šeštadienio rytas prasidėjo rytine mankšta, kurią dalyviams pravedė Neringa Užomeckienė – Vokietijos lietuvių bėgimo bei sportinio ėjimo klubo įkūrėja. Po sočių pusryčių visi susirinko į Anabergo pagrindinę salę iš bėgikės Neringos išgirsti apie mėgėjiško judėjimo svarbą mūsų kasdieniniame gyvenime. Paskaitos metu skaitovė pasakojo ne vien apie pačio judėjimo svarbą, bet ir dalino patarimus iš savo gausios patirties, supažindino su jos įkurtu klubu, jo veikla ir pasiekimais ir atsakinėjo į gausius klausimus. Teorines žinias visados būtina užtvirtinti praktiniu darbu, todėl po paskaitos, vedami Neringos, visi patraukė į trumpą žygį po miškingąsias „Annaberg Bach“ apylinkes.

Antrąją dienos dalį pradėjo sertifikuota sveikatingumo specialistė Agnė Balčaitė su paskaita apie fizinę, psichinę ir emocinę sveikatą pagal rytų medicinos filosofiją. Jos metu Agnė paaiškino 5 gamtos elementų sistemą bei energetinių kūno meridijanų funkcijas. Galiausiai Agnė pravedė ir Shiatsu dirbtuves, kurių metu renginio svečiai patys išbandė iš Japonijos kilusį taškinį masažą atplaiduojantį kūną ir mintis.

Viena mėgstamiausia Baltoween’o tradicijų – kasmetinis kaukių balius. Todėl artėjant šeštadienio vakarui, renginio dalyviai pradėjo pradinginėti dvaro kambariuose, o vietoje jų pradėjo lysti vampyrai, numirėliai ir kitos baisybės. Šis spalvingas pulkas persirengėlių susirinko į aptemusią pagrindinę salę išgirsti Luko Norkūno gyvo garso koncerto. Bliuzo ir dainuojamosios poezijos skambesys užpildė Anabergo dvarą, suteikdamas jai jaukią ir nuotaikingą atmosferą. Įkvėpti puikaus koncerto susirinkusieji linksminosi iki pat paryčių. Nebuvo pritrūkta nei linksmybių nei dainų.

Vakarinės linksmybės nesutrukdė daugumai svečių sekmadienio rytą pradėti su Agne ir jos pravesta „Do-In“ jogą, kuri, pasak Agnės, subalansuoja fizinę ir emocinę energiją bei yra tinkamiausias būdas pradėti dieną. Pasimankštinus ir papusryčiavus, aptarinėjant šių metų renginį ir dalinantis savo įspūdžiais, renginio dalyviai nenoriai ir iš lėto pradėjo skirstytis namo.

Vokietijos lietuvių jaunimo sąjunga dėkoja skaitovams ir svečiams už dalyvavimą. Taip pat VLJS dėkoja Vokietijos lietuvių bendruomenei bei Lietuvių fondui (JAV) už pagalbą ir Anabergo dvaro šeimininkams už šiltą priėmimą.