Todėl prašome gyventojų, o ypač šėrėjų ir globėjų dėmesio.

Gegužės 9 - 18 dienomis šunys ir katės bus sterilizuojami/kastruojami OPAN sterilizacijos centre, esančiame V. Sirokomlės g. 38, Nemėžyje (Vilniaus r.). Būtina išankstinė registracija telefonu +370 671 48566 (registruojama nuo 14:00 iki 18:00).

Gegužės 18 - 24 dienomis veterinarijos gydytojų komanda beglobius šunis ir kates sterilizuos/kastruos Šiaulių gyvūnų globos namuose (K.Jankausko g. 23). Būtina išankstinė registracija telefonu +370 689 95360 (registruojama nuo 9:30 iki 18:00).

Vilniaus ir Šiaulių gyventojai raginami šios akcijos metu pasinaudoti galimybe sterilizuoti jų kiemuose gyvenančius beglobius gyvūnus bei prisidėti prie projekto, gaudant ir transportuojant šiuos gyvūnus bei suteikiant prieglobstį pooperaciniu laikotarpiu. Primename, kad šios akcijos metu pagavimu, perlaikymu, transportu turi pasirūpinti tie, kas registruojasi, veterinarai to nedaro. Taip pat šia proga gali pasinaudoti globėjai, kurie laiko gyvūnus namuose iki padovanojimo.

Paleidžiamos į kiemą laukinukės katės pažymimos (pakerpama ausytė). Primename, kad tokių kačių negalima gaudyti sanitarinėms tarnyboms ir pan. įstaigoms, nebent dėl sužalojimo gresia pavojus jų gyvybei. Sterilizuotos lauko katės geriau pasiruošia žiemai, būna stipresnės ir tuo pačiu sveikesnės, mažiau girdėti morčiaus garsų po langais, o svarbiausia, jos nepaleidžia į pasaulį mažylių, kuriuos traiško mašinos, drasko kiti gyvūnai, užkankina vaikai (žinome atvejų, kurių net nesinori pasakoti), užmūrija rūsiuose (tyčia) gyventojai, kad kačiukai numirtų iš troškulio ir bado. O išgyvenę mažyliai papildo populiaciją ir jau po pusmečio katytės gali atsivesti jauniklių...

Todėl vadinamoji PSP (pagauk-sterilizuok-paleisk) programa yra laikoma civilizuotu būdu mažinti beglobių kačių populiacijas ir praktikuojama daugumoje Europos ir ne vien Europos šalių.

P.S.: kiekvienas gyvūnų globėjas žino, kad jei iš namų nebūtų periodiškai išmetamos naminės katės ir katinai, šunys ir kalytės, kurie pradėjo rujoti, pasilakstė, beglobių gyvūnų problema būtų kur kas greičiau sprendžiama... Tad kiekvienam kieme atsiradęs suaugęs naujokas greičiausiai yra padoriųjų gyventojų primestas. Kai pyksite ant tų vargetų, kurie randa prieglobstį tik po balkonais ir nebepasitiki niekuo, pagalvokite apie tai, ar tas gyvūnas pats pasirinko tokį gyvenimą...