Vilniaus savivaldybė, o gal ir kitos, labai pamėgo feisbuko puslapiuose skelbti postus ir reklamuotis skelbdami: „Turime skiepų – skubiai vakare gyva eilė.“

Praeitą savaitę paskelbė, kad kas nori pasiankstinti „Astra Zenekos“ skiepą – nuo pirnmadienio yra laisva 3 tūkstančiai vakcinų – gyva eilė. Ir šiandien vaizdelis – sovietmetis. Labas rytas, kaip prie sasyskų, senais „gerais“ laikais.

Žmonės, kodėl, KODĖL gyva eilė? Jiems gera nuo to ar kas? Turime internetą, XXI amžius, sistema veikai, visi registruoti... Tai kodėl negali paskelbt: turime laisvus 3 k vienetus – registruokitės. Visi stoja prie kompiuterių į eilę, ir kas spėja, tas. Paprasta, atrodytų, bet ne.

Įdomu, kaip Kaune ar kitur. Ar irgi tyčiojasi su tom gyvom eilėm?

***

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai "Delfi" straipsniui atsakė dėl milžiniškų eilių. Straipsnį galite rasti štai čia.

Vilniaus miesto savivaldybės Sveikatos skyriaus vedėja Viktorija Turauskytė prašė žmonių kantrybės ir supratingumo. „Šiuo metu yra skiepijami tiek registruoti gyventojai, tiek atvykę be registracijos. Tai yra iššūkis, kadangi, kviečiant gyventojus be registracijos, sunku numatyti, kada žmonės atvyksta, ir kokia bus apkrova. Tačiau pačių vakcinų tikrai turime. Jų turime 3200. Kiekviena vakcina ras savo šeimininką. Dedame dabar dideles pastangas, kad viskas vyktų kuo sklandžiau, kad eiles praskirstytume, stipriname apsaugą“, – sakė V. Turauskytė.

Ją papildė Vilniaus savivaldybės atstovas Paulius Vaitekėnas: "Dėl neplanuoto itin didelio žmonių srauto - visų neturinčių registracijos prašome įvertinti galimybes stovėti eilėje. Taip pat siūlome šiandien jau nebevykti jei planavote arba atvykite, kai eilė bus sumažėjus. Šiuo metu atskiriami srautai – žmonės su registracija laukia vienoje eilėje (SMS žinutė su nurodytu laiku), be registracijos – gyvojoje. Žmonėms eilėse operatyviai organizuojamas geriamo vandens tiekimas. Prašome kantrybės ir supratingumo – laukimas eilėje yra savanoriškas pasirinkimas. Atsiprašome už nepatogumus."

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)