Kiekvienas ne tik stengėsi padaryti kuo įdomesnę lesyklėlę, bet ir sugalvojo aplankyti pačius mažiausius – darželinukus. „Medynėlis“, „Delfinukas“, „Lokiukas“, „Čiauškutis“, „Žiburėlis“, „Strazdelis“ – tai tie vaikų darželiai, kurių ugdytiniai vėliau praveria ir „Ryto“ mokyklos duris. Vaikams padovanojo ne tik lesyklėles, kuriose dar šią žiemą tikrai atskris „papietauti“ paukšteliai, bet ir Paukščių stebėjimo kalendorius.

Lopšelio-darželio „Delfinukas“ direktorė Irena Genovaitė Jasnauskienė nustebo pamačiusi savo buvusį ugdytinį Gytį Palepšį, nepamiršusį, kur sėmėsi pirmųjų žinių apie pasaulį. O vaikystę priminė ir mažieji už dovanas atsidėkoję skambiomis dainelėmis ir eilėraštukais.

Rusų kalbos žinias teko pasitikrinti darželyje „Lokiukas“ (direktorė Anželika Šimkevičienė), kuriame auga rusakalbiai vaikai. Ir dabar ne dešimtokai mokė, o mažieji vardino rusiškus paukštelių vardus. Nauda abipusė: už lesyklėlę ir kalendorių - trumpa kalbos pamoka.

Ir projekto sumanytojas mokytojas Vytautas Griškevičius, ir dešimtokai labai džiūgavo darželyje „Strazdelis“ (direktorė Vitalija Pumprickienė) sutikti su garuojančiais bulviniais blynais.

Darželių direktorės (Vijolė Leleikienė, Natalija Lauciuvienė, Regina Jurgaitytė) sveikino užgimusią naują tradiciją, ne tik priartinančią darželius prie mokyklos, bet ir skatinančią mažuosius atidžiau įsižiūrėti į gamtą.