DELFI parašiusią skaitytoją palatoje suerzino keli dalykai – aukštai įtaisyta rozetė, vonios kambarys. „Vaizdas tragiškas, čia ne pasveikti galima, o dar labiau susirgti. Kaip prieš 50 metų, taip ir dabar. Kaip šalia gulintis berniukas sako, jų daugiabučio rūsyje geriau ir smagiau. Ko gero, jis teisus. Gaila, labai gaila, kad sveikatos priežiūrai skiriama mažiau pinigų, nei Valdovų rūmams“, – apmaudą liejo ji.

Vis dėlto, dėl kai ko nerimauti nevertėtų – pavyzdžiui, elektros maitinimo lizdai aukščiau nei įprasta įrengti todėl, kad mažamečiai jų nepasiektų ir nenusikrėstų elektra. Tai paaiškino Kauno klinikinės ligoninės atstovas ryšiams su visuomene Gediminas Stanišauskas, nurodęs, kad kiti nurodyti palatos trūkumai – laikini: nuo 2014 m. balandžio mėnesio vyksta Infekcinių ligų korpuso renovacija (pagal projektą „VšĮ Kauno klinikinės ligoninės infekcinio korpuso modernizavimas“), kuri bus baigta šių metų spalio mėnesį.

„Minėtas korpusas nebuvo renovuotas, o patalpos remontuotos nuo pat šio statinio eksploatavimo pradžios, tai yra nuo 1989 metų. Tik dabartinės ligoninės administracijos dėka pasirūpinta lėšomis, už kurias jau sudėti (arba vis dar dedami) nauji langai ir durys, šiltinamas stogas, paprasti šviestuvai keičiami į LED šviestuvus, įrengiamas automatizuotas šilumos punktas ir vėdinimo sistema. Vidaus patalpų remontai atliekami už ligoninės lėšas, todėl palatos atnaujinamos ne taip greitai, kaip galbūt norėtųsi. Jau yra visiškai suremontuoti net trys skyriai (du skyriai – suaugusiųjų infekcinių ligų ir vienas – Vaikų ligų II-asis infekcinių ligų skyrius).

Be kita ko, jau pradėtos viešųjų pirkimų procedūros Infekcinių ligų korpuse įsikūrusio Vaikų priėmimo, skubios pagalbos ir intensyvios terapijos skyriaus patalpų paprastojo remonto darbams, tad ir šios patalpos taps mielesnės pacientams“, – teigėG. Stanišauskas.

Jis nurodė, kad skaitytojos atsiųstose nuotraukose pavaizduotos Vaikų ligų I-ojo infekcinių ligų skyriaus palatos, kurios dar tik laukia savo atnaujinimo eilės, bet neabejojama, kad ir jos ilgainiui irgi bus sutvarkytos.

„Tenka tik apgailestauti, kad kai kurie pacientai susiduria su nepatogumais, o gydytojų ir slaugytojų personalas stengiasi ligoniukams teikti maksimaliai kokybiškas sveikatos priežiūros paslaugas. Nusiskundimą parašiusiam pacientui linkime tik sveikatos!“, – palinkėjo G. Stanišauskas.

Jis taip pat pasidalino nuotraukomis, kaip atrodo Infekcinio korpuso vaikų palatos po remontų, bei dviem nuotraukomis iš renovuojamo viso infekcinio korpuso pastato. Kairiau matyti dar nerenovuota dalis (vyksta darbai), o centrinėje dalyje ir dešiniau matyti, kaip atrodo (atrodys) po
renovacijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (424)