Mokausi viename iš Kauno universitetų, kurio bendrabutyje ir apsistojau. Esu pirmakursis, dar tik apšilęs kojas, tačiau pirmą vaizdą apie bendrabutį susidaryti galima vos tik įžengus į kambarį.

Iš išorės daugiabutis atrodo ganėtinai paprastai. Jis įsikūręs tolokai nuo centro, todėl viešuoju transportu pasiekti fakultetus užtrunka. Tačiau ne šiaip sau yra sakoma, kad pirmas įspūdis gali būti klaidingas.

Vos tik peržengus bendrabučio slenkstį naujakurius pasitinka renovuoti koridoriai, o į viršutinius aukštus galima nesunkiai patekti dviem liftais. Dviejų aukštų koridoriuose yra televizoriai ir minkšti baldai. Žodžiu, viskas ką tik restauruota, nauja, gražu ir, be abejo, patogu.

Kambariai kvepia dažais, yra erdvūs. Erdvės prideda ir sienoje įmūrytos talpios spintos. Gyvename trise, tačiau vietos pakanka. Kiekvienas kambario pilietis turi po atskirą stalą ir po vieną spintelę. Dušu ir tualetu dalinamės su kitu kambariu, todėl problemų dėl higienos palaikymo nėra – sugebame pasidalinti.

Prie jau minėtų patogumų galima paminėti ir tai, kad bendrabučio vadovybė kiekvienam duoda patalynę, kurią skalbia kasdien, bei šiukšlių dėžę. Suprantama, vadovai iš karto rūpinasi kiekvieno kambario švara ar bando apsisaugoti nuo šiukšlių kalnų, kurie pasak lietuvių moderniosios tautosakos slypi studento irštvoje.

Tad skųstis tikrai negaliu. Tiesiog noriu pabrėžti, kad ne viskas taip pilka, kaip lietuviai nuolat viską išsigalvoja. Net ir naujausias kambarys gali virsti Antrojo pasaulinio karo fronto zona arba pati didžiausia skylė gali tapti panašiu į jaukų, bent jau gyvūnams pritaikytą gyventi kambarį. Viskas priklauso tik nuo tavo paties iniciatyvos ir noro. Tad jeigu, mielieji studentai, norit gyventi kaip aš, laikykitės tvarkos arba inicijuokite pasikeitimus. Viskas bus gerai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

„Visų pirma, jeigu jūs esate ramus, žinantis ko norite iš gyvenimo, siekiantis savo tikslo ir išsilakstęs žmogus – bendrabutis ne jums“, – rašė DELFI komentarų skiltyje Mindaugas Maižrimas, bendrabutį vadinantis vieta, kur vyrauja visiška laisvė. Panašu, kad ne vienas DELFI komentatorius iš tiesų – komentarų skiltyje tiesiog liejasi jų istorijas apie įdomybes, kurias teko patirti gyvenant kartu su kitais studentais.

Ir jūs prisiminkite studentiškus laikus! Papasakokite, ką bendrabutyje yra tekę patirti jums – kokių kambariokų turėjote, kokių vakarėlių dalyvis buvote? O gal gyvenimo bendrabutyje neištvėrėte ir patartumėte tėvams savo sūnums ir dukroms verčiau išnuomoti butą? Padėkite įsitikinti, ar audringas gyvenimas su studentais – mitas ar realybė.

Pasidalinkite savo istorijomis! Dviems laimingiesiems padovanosime po knygą!

Savo nuomone galite pasidalinti spausdami pilką mygtuką žemiau arba rašydami laiškus el.paštu pilieciai@delfi.lt. su prierašu „Studentas“. Skaičius ant paveikslėlio rodo, kiek žinučių žmonės atsiuntė bei kiek dienų liko iki konkurso pabaigos.