Sekmadienio rytą ši problema dar nebuvo išspręsta.

Paskambinus „Tele2” klientus aptarnaujančioms operatorėms, šios negalėjo pasakyti, kada žinutes bus vėl galima siųsti be trukdžių, tačiau sakė, kad problema žinoma ir yra sprendžiama.

Atsiprašė dėl trukdžių

Antradienį „Tele2” bloge atsirado įrašas, paaiškinantis, kodėl strigo SMS žinučių siuntimas, dalis išankstinio mokėjimo paslaugos "PILDYK" vartotojų negalėjo aktyvuoti papildymų:

"Nutiko štai kas. Šeštadienio rytą, apie 10 val. Lietuvos laiku Vokietijoje, tarp Malmės ir Frankfurto, buvo pažeistas magistralinis duomenų perdavimo šviesolaidis. Tokių šviesolaidžių tinklas yra telekomunikacijų bendrovių infrastruktūros pagrindas – būtent jais perduodami interneto, telefono ryšio ir pan. duomenų srautai.

Tiesą sakant, šios avarijos pasekmių vartotojai nepajuto: duomenų srautas buvo nukreiptas kitu šviesolaidžiu, o kabelio operatorius – viena didžiausių šios srities bendrovių „Global Crossing“ – ėmėsi šalinti problemas. Deja, šįsyk pasitvirtino posakis, kad bėda viena nevaikšto: 16.37 val. Lietuvos laiku buvo pažeistas ir antrasis šviesolaidis – tas, kuriuo ryte buvo nukreiptas srautas.

Pažeistas šviesolaidis nutiestas Baltijos jūroje ties Danijos Odensės miestu. Būtent šiuo kabeliu buvo perduodamas visas interneto ir telefono duomenų srautas tarp Švedijos ir užsienio. Ir, nutrūkus iš karto dviems šviesolaidžiams, nebebuvo kur šį srautą nukreipti.

Šiuo atveju trečiuoju, atsarginiu variantu tapo Baltijos šalių ryšio infrastruktūra. Tiesą sakant, net ir vieno šviesolaidžio pažeidimai būna itin reti, o tikimybė tuo pat metu pažeisti abu juos apskritai artėja prie nulio. Todėl, nors mūsų duomenų perdavimo pajėgumai kelis kartus viršija Baltijos šalių poreikius, jie vis tiek per maži aptarnauti dar ir tokio dydžio srautus, kokius generuoja skandinavai.

Rezultatas – susidarė perduodamų duomenų grūstys, jie ėmė strigti, o kaip tik tai vartotojai ir pajuto: vėlavo SMS žinutės ir papildymai.

Šviesolaidis tarp Frankfurto ir Malmės buvo suremontuotas 23.36 Lietuvos laiku. Prireikė šiek tiek laiko – ir bemiegės kolegų Valerijaus, Lino bei kitų nakties – kol buvo pašalinti sutrikimai Lietuvoje. SMS žinutės nebevėlavo nuo sekmadienio ryto, kiek vėliau sutvarkytas papildymų srautas. Šiuo metu visos paslaugos veikia įprastu režimu."

Suprantame Jūsų nusivylimą tuo, kad negalėjote naudotis įprastomis paslaugomis. Atsiprašome dėl nepatogumų, kuriuos patyrėte, ir užtikriname – darysime viską, kad jie nepasikartotų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)