Moterys pasakojo, kad prieš metus Rudamina buvo sterilizuota. Sterilizacijos metu gydytojai pastebėjo mažytį žirnio dydžio augliuką ant pieno liaukos, bet jo nejudino. Ėjo mėnesiai, o iš mažo žirnio išaugo didžiulis žeme besivelkantis auglys. Suprantama, kad jis įtrūko arba katytė belandžiodama kažkur jį užkliudė. Prasidėjo kraujavimas, pūliavimas, vargšė vos nenumirė.

Taip, padėti... Tik kokiu būdu?! Baikšti kaip reta. Visais būdais ją bandėme pagauti, prisivilioti - nė per kur. Jokios priemonės, metodai nepadėjo. Laimei, ji nenustojo valgyti ir mes nematėme kitos išeities kaip tik pradėti antibiotikų kursą lauke jų įdedant į maistą. Apie sugavimą jau nesvajojome, tačiau gerai žinojome, jog gyvens be pagalbos ji tik iki pirmųjų šalčių. Vėliau viskas komplikuosis ir vargšiukė užges.

Gaudynės truko mėnesį ir viskas veltui. Vieną dieną visai netikėtai važiavome pro šalį ir užsukome pasiimti iš maitintojos palikto bokso. Sutikta moteris lyg niekur nieko sako: „katė rūsy“. Be didesnių aiškinimųsi tuoj pat pastatėme gaudyklę (lauke ją vos pamačiusi katė dingdavo neatsigręžusi parai). Palikta per naktį gaudyklė „padarė“ savo darbą - Rudamina sučiupta! Sunku aprašyti, kaip džiaugėmės.

Gydykloje buvo atlikta auglio šalinimo operacija - pjūvis išties didelis, todėl būtini buvo netirpūs siūlai, gydytojų priežiūra. Todėl katė stacionare praleido 14 d.

Reikalinga visų jūsų parama atsiskaityti su klinika. Reikalinga suma - 250 Lt. Dabar padarėme viską, ką galėjome. Laimei, operaciją 10 m. amžiaus katytė ištvėrė ir šiandien jau yra pasiruošusi grįžti atgal į savo kiemą. Aišku, artėjanti žiema - ne pats geriausias laikas, tačiau kitų variantų neturime. Laukinukė, pratusi tik prie vienos maitintojos - globėjos ir gatvės gyvenimo neturi globos variantų.

Tikėsimės, daugiau auglių neužaugs ir viskas bus gerai. Ačiū už Jūsų paramą. Kontaktai: tel. 8689 73782, 8615 58898, info@rainiukas.lt (VšĮ „Rainiukas“)