Pasak Dariaus, jo rasti grybai mėlynuoja, kaip ir anksčiau kito skaitytojo miške surinkti rudkepuriai. Jam buvo įdomu, kokie tai grybai ir ar juos galima valgyti.

„Kilo ginčai, nes internete yra keli panašūs, bet pavadinimai skiriasi. Keli variantai buvo paąžuolis ar šetonbaravykis“, – rašė DELFI skaitytojas.

Pasirodo, vienas iš skaitytojo svarstytų variantų buvo teisingas – jo krepšyje atsidūrė Paąžuolis baravykas, DELFI patvirtino Vilniaus universiteto profesorius, mikologas Ernestas Kutorga. Pasak specialisto, šis grybas valgomas.

Paąžuolis baravyka (Boletus luridus) auga po įvairiais lapuočiais, ypač ąžuolais.

Norite pasidalyti savo laimikiu? Nuotraukas siųskite el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Grybai“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)