Į „Delfi“ kreipėsi Švenčionių rajone gyvenanti skaitytoja Irena. Ji teigė, kad į jos kaimą vedantis žvyrkelis buvo taip užsnigtas, kad antradienį nepavyko pasiekti darbo Vilniuje.

„Gyvenu ,kaime – beveik vienkiemyje. Dirbu Vilniuje, važinėju kasdien į darbą pirmu traukiniu, t.y 5:22 val. , iš Švenčionėlių. Bet iki stoties turiu dar pavažiuoti 7 km automobiliu. Antradienį neišvažiavau į darbą todėl, kad ant žvyrkelio į mūsų kaimą buvo metras sniego. Iki to žvyrkelio nuo namų prasikasėm patys, bet iki pagrindinio kelio, apie kilometrą, tikrai neįmanoma“, – rašo Irena.

Ji teigia, kad vyras mėgino sniegą įveikti automobiliu, tačiau bergždžiai – jį dar ir apgadino.

„Savivaldybėje nėra technikos ir darbininkų, tad išeities nėra. Reikia išeiti iš darbo ar negyventi per žiemą savo namuose? Žiema tik prasidėjo, o ta problema, matyt, bus ištisai. Mes turim mažą traktoriuką, tai savo kiemą išsivalom, bet jis ne tiek galingas, kad galima būtų pravalyti metrą sniego žvyrkelyje“, – nuogąstauja skaitytoja.

Anot jos, tokia pati situacija buvo ir prieš porą savaičių. Tą kartą kelias buvo išvalytas, tačiau ne šį kartą.

„Pastoviai nežinau, ar galiu grįžti namo, nežinau, ar ryte išvažiuosiu į darbą. Eglučių įžiebimui pinigų yra visur, o technikai, kuri būtina – nėra“, – piktinasi Irena.

Pataria keliones planuoti su didesne laiko atsarga

Už vietinės reikšmės kelių valymą atsakinga seniūnija. Švenčionių seniūnijos seniūnė Ina Sinienė „Delfi“ aiškino, kad dėl kelių valymo žiemos metu seniūnija užsako valymo paslaugas iš rajono ūkininkų ir UAB „Švenčionių švara“, o darbai organizuojami pagal prioritetus.

„Minėtas Kūtelių k. randasi Švenčionių seniūnijos Zadvarninkų seniūnaitijos teritorijoje. Šioje seniūnaitijoje ūkininkas valo 41 km kelių. Pagal pirmumo prioritetą, pirmiausiai valomi keliai ten, kur vyksta „Mokyklinis autobusiukas“ ir kur gyvena daugiausiai gyventojų. Minėtame kaime, seniūnijos duomenimis, gyvena dvi šeimos. Š. m. gruodžio 11 d. mūsų seniūnijoje gausiai snigo ir pustė. Kelias Kūteliai-Kūčiai buvo valomas gruodžio 11 d. 15.00 val. ir gruodžio 12 d. ryte, 5 val. 20 min.“ – aiškina seniūnė.

Ji priduria, kad seniūnijoje vietinės reikšmės kelių valymas nuolat kontroliuojamas ir, esant būtinumui, smarkesniam snygiui, užsakomas papildomas valymas.

Atokiai gyvenantiems asmenims ji pataria esant blogoms oro sąlygoms atidžiau planuoti savo keliones.

„Gyventojams, kurie gyvena atokiose vietovėse, siūlome visada įvertinti galimybes dėl nuvykimo į darbą, esant nepalankioms oro sąlygoms: keliones planuoti su didesne laiko atsarga, esant galimybei, išsivalyti atokesnius privažiavimus patiems, o jei tokios galimybės nėra – ieškoti bendro sutarimo su darbdaviu dėl darbo nuotoliu, jei toks darbo pobūdis įmanomas“, – sako ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)