Prieš porą dienų važiavau į Ternopolio apskritį ir kelyje prie Ternopolio mane sustabdė milicininkai. Priėjęs prie mano automobilio, jis prisistatė, bet pažymėjimo nerodė, o ir ženkliuko aš nepamačiau, bet ne tai svarbu.

Šiek tiek pradariau langą, kad galėčiau girdėti, ko pareigūnas nori. Jis iškart paprašė visų dokumentų (teisių, draudimo ir t.t.), o aš, šiek tiek žinodamas įstatymus, paprašiau paaiškinti, dėl ko buvau sustabdytas. Jis man atsakė, kad viršijau greitį. Leistinas greitis tame ruože buvo 90 km/h, o aš važiavau 95-97 km/h. Paprašiau pateikti man įrodymus, kuriuose būtų užfiksuotas mano pažeidimas, nes kitaip, pagal šalyje galiojančius įstatymus jie mane sustabdė neteisėtai (Ukrainoje, jeigu tu nieko nepažeidei, tave sustabdyti gali tik DPS poste). Įrodymų man niekas neatnešė, milicininkas liepė man parodyti dokumentus.

Tingėjau dėl šito ginčytis, nes kelyje jau buvau 14 valandų. Niekada nedarykite klaidos ir į rankas jokio savo dokumento neduokite. Aš prie lango pridėjau visus dokumentus, kurių jis paprašė, o milicininkas man piktai atsakė, kad nekvailiočiau ir duočiau juos jam į rankas. Pasakiau, kad to nedarysiu ir iš paskos nelakstysiu. Jis supyko ir pagrasino, kad išrašys protokolą, o aš jam pasakiau, kad pateiktų įrodymus, kad važiavau 115 km/h.

Milicininkas pastovėjo ir supratęs, kad iš manęs nieko negaus, piktai pasakė, kad galiu važiuoti ir kad daugiau taip nedaryčiau, o ką jis norėjo pasakyti, nesupratau. Noriu visiems patarti – jeigu jus sustabdė tokiomis sąlygomis, nepasimeskit, reikalaukite įrodymų į rankas, be liudininkų neatidarinėkite bagažinių, nelipkite iš automobilio. Viską, ko reikia, jie turi atnešti jums prie automobilio. Sėkmės kelyje ir būkite atsargūs!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!