Šventinis Rokiškio rajono savivaldybės posėdis – puiki įžanga šventei

Nepaisant blogo oro, kuris gąsdino ne vieną rokiškėną, atkakliesiems jis nesutrukdė ateiti į 12 val. organizuojamą tarybos posėdį. Į jį sugužėjo ne tik savivaldybės bei tarybos nariai, buvo galima pastebėti tiek muziejininkų, tiek jaunų veidų. Pastariesiems buvo įteiktos mero padėkos, o kiti tiesiog atėjo pasveikinti savo pažįstamų ar bičiulių. Posėdį pradėjome Tautiška giesme, kurią atliko choras kartu su posėdžio dalyviais.

Svarbiausi koncertai prasidėjo vakare

Šventinis koncertas Rokiškyje prasidėjo jau 19 val. Latvijos liaudišku šokiu ansambliu. Pastarasis džiugino žiūrovus trykštančia energija, gera nuotaika ir sukinių įvairove.

Būtent po šių šokių prapliupo lyti lietus, tad visi bėgo ieškoti prieglobsčio: vieni slėpėsi po skėčiais, kiti – po greta esančių pastatų stogais. Lietus greitai liovėsi ir šventė tęsėsi toliau.

Toliau renginį tęsė Aleksas Lemanas. Sulaukus 21 val. visi drauge giedojome Tautišką giesmę, o po jos šiltais aplodismentais pasitikome dainininkę Viliją.

Šventės reziumė

Žmonių gausa vakare visgi parodė, kad rokiškėnai švenčia šią valstybei garbią šventę. Kalbant apie renginį, galiu drąsiai teigti, kad jis buvo nuostabus.

Ko tik čia nebuvo: ir dalininkai, ir šokėjai..! „Ir aš ten buvau, alų midų gėriau, per barzdą varvėjo, burnoj neturėjau...“, tad tikrai galiu paliudyti Mindaugo karūnavimo diena Rokiškyje buvo pati geriausia.