Restorano lankytojams galiu suteikti visą reikiamą informaciją ne tik apie mūsų restorane patiekiamą maistą, bet ir įvardinti sudedamąsias patiekalų dalis alergiškiems žmonėms. Dirbdama pastebėjau tendenciją, kad labiausiais mūsų, padavėjų, darbo nevertina vadinamas Lietuvos elitas ir žmonės, atėję pavalgyti už įmonės pinigus su sąskaita faktūra.

Prieš keletą dienų turėjau aptarnauti 4 asmenų stalą. Matosi, žmonės pasiturintys, mama su dizainerių kurtais rūbais, dukra su „Prada“ rankine, sūnus su tėčiu dvelkia prabangių kvepalų aromatu. Kaip ir visus kitus savo klientus, juos aptarnavau labai profesionaliai, kadangi tuo metu jie buvo vieninteliai mano klientai, turėjau daugiau laiko įsigilinti į jų poreikius. Pasirodo, jie šventė gimtadienį, todėl turėjau galimybę juos nustebinti nemokamu desertu.

Jų sąskaita viršijo 100 eurų, grąža buvo virš 10 eurų. Dukra išsitraukė 10 eurų iš sąskaitinės ir pasakė: „Jie ir taip užsidirba, kam čia tuos arbatpinigius palikti.“ Galų gale gavau 70 euro centų arbatpinigių, kurie mane labai nustebino, nes padariau viską idealiai, žmonės atrodė normalūs. Po kelių minučių turėjau aptarnauti kitą stalą, dviejų pensininkių. Jos yra nuolatinės mūsų restorano lankytojos, po bažnyčios ateinančios per pusę išgerti vieną puodelį karšto vyno. Ir žinote, kiek arbatpinigių jos paliko? 3 eurus ir dar pasakė „Ačiū, širdele“.

Nesuprantu žmonių, kurie galvoja, kad padavėjai daug uždirba. Visa tai, ką mes uždirbame, yra Jūsų arbatpinigiai, kuriuos stengiamės užsitarnauti savo maloniu ir profesionaliu darbu. Žmonės, mes netriname užpakalių biuruose ir nevalgome prabangiuose restoranuose. Mes dirbame Jums ir dėl Jūsų, kad Jūsų apsilankymas restorane būtų malonus ir išskirtinis.

Jei sugebate pavalgyti už 100 eurų ir palikti tik 70 centų arbatpinigių, nenustebkite, jei kitą kartą apsilankysite ir padavėjas Jus pasitiks be šypsenos, nepaklaus, kaip Jūsų maistas, ar nieko netrūksta. Jums nesišypsos visas personalas, nes visi žinos, kad Jūs vienaip ar kitaip nevertinate mūsų darbo. Todėl šypseną pasaugos kitiems klientams.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!


Prašome Jūsų – pasidalinkite savo nuomone ar patirtimi. Ar jūs paliekate arbatpinigių? Kokia tai paprastai būna suma? O galbūt esate atsidūrę situacijoje, kai dėl nemalonaus aptarnaujančio personalo elgesio to daryti tiesiog nekilo ranka? Papasakokite! Laukiame Jūsų laiškų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Arbata“, savo nuomone ar rašiniu taip pat galite pasidalinti žemiau!