Taip mano gyvenime atsirado Džeko Raselo terjero mišrūnė Mailo. Paėmiau ją laikinai globai labai šaltu žiemos metu, kada prieglaudėlėje prie būdos negyvai sušalo kitas šuniukas. Ta laikina globa jau tęsiasi pusantrų metų. Aš ir mano vaikučiai labai pamilome Mailo – ji moka šypsotis ir labai gudriai pažiūrėti, bei visada nori skanėstų. Nors jai jau beveik dešimt metų, Mailo nesiskundžia sveikata – vis dar gerai ir mato, ir girdi, mėgsta bėgioti bei žaisti.

Prieš metus priėmiau draugo kalytę Lorą – ji paimta iš buvusios „Pifo“ prieglaudos. Lora puiki kompanionė kartu bėgioti, kartu plaukioti – ji dievina vandenį ir gaudo jai mėtomus pagaliukus ir kamuoliukus. Ji irgi jau ne jaunuolė – jai šešeri metai, bet dūksta kaip paauglė. Jos giminės medyje būta belgų aviganio ir kurto. Su Mailo jos puikiai sutaria. Lora dažnai „išjudina“ Mailo, „įkalbėdama“ ją kartu žaisti, voliotis žolėje ir lakstyti ratais.

Prieš kelis mėnesius mūsų namuose atsirado katė, kuriai kažkaip prigijo vardas Overlordas. Iš „Gyvybės vagonėlių“ paėmėme taip pat laikinai globai, tačiau ji taip puikiai susidraugavo su mūsų kalytėmis, ir taip patiko mano vaikams, kad nusprendėme pasilikti visam laikui. Overlordas – labai išdidi, kultūringa katė, kol pamato žaisliuką. Tada jau laikykitės – nubunda medžioklės instinktas ir išleidžiami nagučiai. Overlordas dievina, kai kasai jai pilvuką. Labai „šuniška“ katė.

Tai tokia mūsų įvairaus plauko šeima, kurioje būna mažų nesutarimų, bet visi laimingi ir mylimi.

Startuoja projektas „neBrisius.lt“! VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ projekto idėja užsikrėtė nuo Amerikoje vykusio „Why We Rescue“ ir, gavę idėjos autorių leidimą bei palaikymą, pradeda analogišką ilgalaikį projektą Lietuvoje. Projekto metu bus fotografuojami žmonės su augintiniais, priglaustais iš prieglaudų ar gatvės, talpinamos jų laimingos istorijos, kurios, tikimės, užkrės vis daugiau ir daugiau žmonių!