„Mūsų gudrūs politikai padarė reformą kioskams, prekiaujantiems alkoholiniais gėrimais, kuri draudžia tokiais prekiauti. Prie Tuskulėnų g. 41 namo Vilniuje kioskininkai labai kūrybingi, paaukojo kvadratinį metrą kiosko, kur tikro alaus mėgėjo gali įlįsti tik dalis. Matyt, šitą baisų kioską užregistravo kaip paviljoną ir toliau prekiaujama alumi ir kitais „gaiviaisiais“ gėrimais. Kiti gamtiniai reikalai atliekami šalia esančioje pievelėje. Kioskininkai, pažiūrėkite nuotraukas ir mokykitės kaip galima apeiti įstatymus“, - rašo anonimu norėjęs likti skaitytojas.

„Na, tai ir „Maxima“ yra šalia, ji irgi prekiauja. Tai kodėl čia mūsų pirkėjai?, - skaitytojo pozicijai nepritaria paviljoną valdančios bendrovės „Damerta“ vadovė Dalia Meškėnienė. - Tai nebūtinai yra mūsų pirkėjai. Visiškai šalia yra „Maxima“, kuri prekiauja įvairiausiomis prekėmis.“

Pasak jos, greičiausiai žmonės dėl paviljono veiklos skundžiasi dėl to, kad jaučia, jog gali smulkųjį prekybininką paveikti.

„Matomai, dėl paviljono dar gali kažką daryti, o apie „Maximą“ net kalba neeitų, kad ją gali uždaryti“, - svarsto smulkioji verslininkė.

Tokiu pat adresu - Minties g. 58 yra įsikūręs mažas (vieno „X“) prekybos centas „Maxima“, o kiek toliau, adresu Tuskulėnų g. 66, šio prekės ženklo vidutinis (dviejų „X“) prekybos centras.

Savivaldybė: paviljono veikla teisėta

Sostinės savivaldybė patvirtino, kad verslas Žirmūnų rajone teisėtas - leidimas prekiauti 12 kv. metrų paviljone adresu Minties g. 58 įmonei yra išduotas.

„Šiai įmonei Vilniaus valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba yra išdavusi maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimą. Administracijos direktoriaus įsakymu UAB „Damerta“ licencija verstis mažmenine prekyba alumi patikslinta, t. y. leista prekiauti paviljone, kaip tai numato įstatymai. Tai laikinas sprendimas iki kol pasibaigs esama sutartis“, - rašo sostinės savivaldybė laiške.

Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas antrina, jog nuo šių metų pradžios kioskuose prekiauti alkoholiu yra draudžiama, tačiau paviljonas gali gauti teisę mažmeninei prekybai alkoholiu nuo 8 iki 22 val.

„Išskyrus tuos atvejus, kuomet ūkio subjekto prekybos laiką yra apribojusi miesto ar rajono savivaldybė“, - patikslina departamentas.

Dėl teršėjų ragina kreiptis į policiją

Dėl viešosios tvarkos pažeidimų, kuriuos mini skaitytojas, Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamentas ragina kreiptis į policiją ir skelbia, kad artimiausiu metu atliks paviljono prekyvietės patikrinimą.

„Pabrėžtina tai, kad vadovaujantis Alkoholio kontrolės įstatymu, savivaldybių tarybos, atsižvelgdamos į prekybos alkoholiniais gėrimais vietą, gyventojų, bendrijų, bendruomenių ar jų atstovų, visuomeninių organizacijų ar kitų institucijų raštu pareikštą nuomonę, policijos komisariatų pasiūlymus, turi teisę riboti laiką, kuriuo leidžiama prekiauti alkoholiniais gėrimais, neišduoti licencijos verstis mažmenine prekyba alkoholiniais gėrimais“, - rašo Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento Kontrolės skyriaus vyriausioji specialistė Vaida Liutkutė.

Pasak jos, minėtos prekyvietės kaimynystėje gyvenantys aplinkiniai, vadovaudamiesi šia įstatymo nuostata, gali rašytu kreiptis į Vilniaus miesto savivaldybę ir išdėstyti dėl šios prekyvietės kylančias problemas.

Tačiau paviljoną valdančios bendrovės vadovė D. Meškėnienė teigia, jog paviljoną jau tikrino atsakingos tarnybos, o apie planuojamą patikrinimą teigė nieko nežinanti ir įspėjimo negavusi.

Departamento turimais duomenimis, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šiemet 2012 m. sausį – vasarį patikrino 44 kioskus ir 3-iose jų nustatė pažeidimus dėl prekybos alkoholiniais gėrimais, kai departamentas per du mėnesius tokių pažeidimų neužfiksavo.

Šalies apskričių vyriausiųjų policijos komisariatai sausį atliko 29 patikrinimus, tačiau pažeidimų jų metu taip pat nenustatė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją