Jei tik bangavimas truputį didesnis, tai tuoj pamatysi raudoną. Jei net bangų beveik nebūnant, kabo geltona. Su tokiais atvejais teko susidurti ir šia vasarą.

Vieną dieną eidamas prie jūros specialiai pasižiūrėjau į Lietuvos hitrometeorologijos tarnybos puslapyje hidrologinę informaciją. Ten aiškiai buvo parodyta žalia vėliava ir nurodyta, kad žalia vėliava keliama, kai bangų aukštis yra iki 1 m, geltona - nuo 1 m iki 2 m, raudona - virš 2 m. Ir ką jus manote, ką pamačiau nuėjęs į pajūrį?

O ten kabo raudona, nors bangos jūroje siekia gal daugiausiai apie 50 cm. Ten gelbėtojai nenutildami per garsiakalbius draudė maudytis, raižydami keturračiais motociklais varė poilsiautojus iš jūros, grasindami protokolais ir baudomis.

Aš priėjęs prie jų bandžiau išsiaiškinti, kodėl jie yra iškėlę raudoną vėliavą, nors LHMT nurodo, kad yra žalia ir bangų aukštis neviršija 1 m, ir kuo vadovaujasi iškeldami vėliavas, bet nieko konkretaus neišgirdau. Be to, buvo aiškiai pasakyta, kad tai ne tavo reikalas ir pagrasinta, kad jei eisiu maudytis busiu nubaustas.

Tik vienas jaunas gelbėtojas sakė, kad taip jiems yra patogiau ir darbo mažiau, ir rezultatai yra. Aš manau, kad su tokiu gelbėtojų požiūriu pajūris neteks ir paskutinių poilsiautojų, kurie dar atvyksta į pajūrį.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Dalinkitės savo mintimis ir patirtimi el.paštu pilieciai@delfi.lt.

Tai galite padaryti ir žemiau: