Pasak moters, Panevėžio Marijonų g. 33 kiemas visada buvo gražus, kuriame galėdavo rinktis šeimos su mažais vaikais. Jame įrengta ir patogi žaidimų aikštelė.

Viskas pasikeitė, kai praeitą vasarą čia pradėta atnaujinti šiluminė trasa.

„Baigėsi vasara, praėjo ruduo, atėjo pavasaris ir niekas nesikeičia. Pasirodo, kad taip ir paliks, darbų pabaiga. Pamačius, kaip vaikas renka šiukšles, nusprendžiau jums parašyti ir parodyti, kaip rūpi valstybei, politikams paprasti vaikai ir maža bendruomenė“, – apmaudo neslėpė panevėžietė.

Jos teigimu, vaikų ir tėvelių čia visada būna, nes tai ne miesto pakraštys, o beveik centras.

DELFI dėl šios situacijos kreipėsi į Panevėžio savivaldybę ir paprašė pakomentuoti, ar planuojama sutvarkyti šį kiemą. Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus vyr. komunikacijos specialistė Asta Sarapienė pasakojo, jog 2018 m. pavasarį AB „Panevėžio energija“ pradėjo vykdyti ES remiamą šilumos tinklų rekonstrukcijos projektą. Jame numatyta atnaujinti beveik 9 km miesto vamzdynų, o projektas 6 etapais vyks iki 2020 m. balandžio pabaigos.

„Vienas etapų – šilumos tinklų rekonstravimas Marijonų, Vilties gatvių zonose (1,6 km vamzdynų). Darbai pradėti 2018 m. vasarą, nauji vamzdynai pakloti iki prasidedant šildymo sezonui t. y. iki spalio.

Sutvarkyti aplinką žiemą, kai įšalusi žemė, nėra galimybių. Todėl darbai bus tęsiami pavasarį. Rangovai privalės sutvarkyti teritoriją – užsėti žole, vėl įrengti pėsčiųjų takus ir t. t.

Tiek Panevėžio miesto savivaldybė, tiek AB „Panevėžio energija“ yra suinteresuotos, kad aplinkos tvarkymo darbai būtų pradėti kuo greičiau, kad gyventojai patirtų kuo mažiau nepatogumų, o mus supanti aplinka gražėtų“, – DELFI tikino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)