„Sekmadienį, 9.20 val. nufilmavau, kaip vežamos ir žalojamos kiaulės“, – pasibaisėjo skaitytojas laisvadienio rytą prasilenkęs su gyvulius vežančiu sunkvežimiu. Jo atsiųstame vaizdo įraše matyti, kaip sunkvežimiu vežami susispaudę gyvuliai.

DELFI kreipėsi į Valstybinę maisto ir veterinarijos tarnybą ir išsiaiškino, kad taip gyvulių gabenti tikrai negalima.

Tarnybos atstovė Jurgita Savickaitė nurodė, kad vaizdo įraše užfiksuoti faktai kaip vežamos kiaulės, yra grubus teisės aktų, nustatančių gyvūnų apsaugos taisykles juos vežant, pažeidimas.

„Iš nufilmuotos medžiagos galima spręsti, kad gyvūnus vežė ūkininkas ar supirkėjas (nes matosi svarstyklės), greičiausiai kiaulės vežtos į skerdyklą. Pažymėtina, kad nufilmuota autotransporto priemonė nėra užregistruota oficialiame gyvūnų vežėjų registre, t.y. vežti gyvūnų toks „vežėjas“ neturi leidimo, jo transporto priemonė neįvertinta gyvūnų gerovės reikalavimų užtikrinimo atžvilgiu. Todėl Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba šios medžiagos pagrindu kreipėsi į Policijos departamentą, prašydama suteikti informaciją apie sunkvežimio savininką.

Šie duomenys reikalingi tiriant galimą žiauraus elgesio su gyvūnais atvejį. Savo ruožtu norime padėkoti aktyviems piliečiams už informaciją ir bendradarbiavimą“, – teigė J. Savickaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (908)