Kapitalizmo dėsnis paprastas – negali įsitvirtinti rinkoje, reiškia, esi neefektyvus. Jeigu esi darbuotojas – ieškok kito darbo, jeigu esi įmonės direktorius – bankrutuok. Į tavo vieta ateis kiti, kurie sugebės įsitvirtinti tavo vietoje. Manau, visų dėsnių aiškinti nereikia, visi viską supranta.

Kas įdomiausia, tai tie patys įmonių savininkai, įprastai dėstantys kapitalizmo principus, dabar kreipiasi valstybės pagalbos. Ar tai yra teisingai?

Dar įdomu, kad pagalbos laukia ir tokios kompanijos, kurios praėjusiais metais gavo milijoninius pelnus. Absurdas, manau! Ir kur nueis tie pinigai?! Retorinis klausimas.

Vakaruose ir JAV pinigus dalina būtent žmonėms, smulkiems verslininkams ir įmonėms – tiems, kurie yra ypač svarbūs valstybei (ne perpardavinėtojams). Kodėl būtent žmonėms? Todėl, kad reikia skatinti žmones vartoti. Kai turės už ką, žmonės patys eis pas verslininkus pirkti, taip būtent per žmones ir remiamas verslas. Ir tai teisingai, kaip manau.

Tiesiog įsivaizduokime piramidę. Jeigu remtume viršūnę ir krautume ten pinigus, tai ta viršūnė griūtų ir prispaustų apačias. O jeigu paremtume piramidės apačią, tai piramidė tik sustiprėtų. Taip matau situaciją.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!