Kaip rašoma DELFI publikuotame tekste, artimiausiu metu kai kuriuose sostinės vestuvinių suknelių nuomos salonuose apsilankiusios būsimosios nuotakos gali būti nemaloniai nustebintos, nes nuo lapkričio mėnesio kai kurie salonai pradėjo imti – „konsultavimo-matavimosi“ – mokestį.

10 eurų – daug?

Vis dėlto, kaip pasakojo viena patirtimi pasidalijusi skaitytoja, jai tokį mokestį teko mokėti ir anksčiau – jis nuotakos manymu visai nepasiteisino, nes iš salono ji išėjo apsiverkusi.

„Tekėjau prieš kelis metus. Kaune jau buvo imamas matavimosi mokestis – 20 Lt (apie 5,79 euro). Jį išminusavo iš nuomos mokesčio. Teko lankytis vienam salone (…), tai buvo gaila sumokėtų pinigų. Pastatė ant pakylos, uždėjo pirštines, kad suknelių nesutepčiau... Atnešė kelias sukneles ir išėjo kalbėti telefonu. Aišku, kad aš ir neišsirinkau. Kai paprašiau pasimatuoti suknelę ir vitrinos, pasakė, kad ji bus per ilga man ir ji negadins jos ir netrumpins. Išsakė, kad nežinau, ko noriu, nenoriu kurti savo suknelės... Išėjau apsiverkusi... Ir už tokį matavimąsi mokėti pinigus? Jokio kasos čekio nedavė... Gražus salonas, o elgiasi kaip „šaraškino kontora“, – piktinosi Inga prisistačiusi skaitytoja.

Buvo tokių, kuriuos žinia apie galimą mokestį papiktino – kai kurios skaitytojos 10 eurų mokestį vertė į senąją valiutą ir stebėjosi didele kaina.

„Dabar labai populiaru visokiais papildomais mokesčiais apkraut ir nebūtinai logiškais. Beje, suknelės nuoma ne 50 eurų kainuoja. 35 litai senąją valiuta (10 eurų) už pasimatavimą nėra daug?Juokaujat? Įdomu, kaip reaguotų salono savininkė, jei jos prašytų kokių 5 eurų už įėjimą į parduotuvę. Juk purvinasi grindys, prekių pakuotės irgi dėvisi, kai jas visi iš eilės apžiūrinėja, na, ir darbuotojų laikas gaištamas, kai klausinėjama, kur prekę kokią nors rast. O šiaip gal vertėtų pasukti galvą, kodėl nė viena iš dešimties neišsinuomojo suknelės, o ne mokesčiais oriniais apkrauti?“ – stebėjosi skaitytojas „Ggg“.

Kita skaitytoja atkreipė dėmesį į tai, kad salonas neturėtų baimintis, kad nuotakos besimatuodamos ištepa drabužį, ir jų apmokestinti papildomai.

„Save gerbiantys suknelių nuomos salonai visada turi demo modelį, kurį galima matuotis. Man per savo šventę tikrai nesinorėtų dėvėti suknelės, kurią „n“ kartų tepė, skalbė, valė, o kur dar tas dydžio universalumas. Kas universalu, iš tiesu netinka niekam. P.S.: savo suknelę siuvausi pas siuvėją, nebuvau užėjusi nei į vieną saloną, užtekdavo pažiūrėti į jų puslapiuose esančias sukneles – viduramžiai tiesiog. Ir 10 eurų yra brangu, tai yra 35 litai, kažkaip greitai visi tai pamiršo", – rašė skaitytoja.

Kaltino nuotakas

Kitos moterys 10 eurų mokesčio visai neišsigando ir negailėjo kritikos drabužio ateiti pasimatavusioms moterims.

„Visai teisingai, reikia apmokestinti, nes ateina gražuolės, pačios nežinančios, ko nori. O kad drabužiai ištepti išsidažiusių pirkėjų, tai tiesa. Taip yra todėl, kad visos žiūri tik savęs, o kitų poreikiai lygūs nuliui. Aš nedirbu prekyboje, bet teko matyti suteptus drabužius, kartą vos nenusipirkau, gerai, kad pastebėjau“, – mintis dėstė skaitytoja.

Tokios nuomonės laikėsi ir kita skaitytoja.

„Labai normalus mokestis. Niekas niekur nieko už dyką nedaro. Jeigu nuotaka nuomojasi suknelę, tai mokestis išskaičiuojamas į nuomos sumą. Palyginimas su normaliomis drabužių parduotuvėmis čia, sakyčiau, nelabai tinka, nes vestuvinei suknelei išsirinkti vis dėlto reikalinga konsultacija ir tokių suknelių priežiūra yra sudėtingesnė. Be to, dauguma parduotuvių Vakarų šalyse proginių drabužių atgal nepriima – jeigu nusipirkai, tai jau negrąžinsi, net ir per dvi savaites“, – rašė komentatorius „Šiaip“.

„Nori serviso kaip kad Alai Pugačiovai, bet ir už kapeikas. Kad šokinėtų kaip aplink princeses, bet kišenėj – vėjai. Čia gal net ne mokestis. Nes už tai, kad užėjai, mokesčio nėra. Čia veikiau apsauga nuo tokių, kurios pačios nežino, ko nori. O jei jau tokios išrankios, lai susimoka. 10 eurų – tai labai labai pigu“, – savo nuomonę dėstė dar vienas skaitytojas.

Erzina salono darbuotojų elgesys

Kita, dabar jau ištekėjusi moteris, prisiminė savo patirtį ir atkreipė dėmesį, kad bėda – ne mokestis, o salono darbuotojų elgesys.

„Viskas OK su tuo mokesčiu. Tik surūgusioms pagiežingoms pardavėjoms taip pat reikės pasistengti dėl klientės. Kai aš tuokiausi, užteko nueiti į du salonus, kad daugiau niekada nenorėčiau ten sugrįžti. Teko suknelę įsigyti užsienyje. Manau, mokestis įpareigos atsakyti už geresnę aptarnavimo kokybę“, – rašė skaitytoja.

Šią bėdą pastebėjo ir kita skaitytoja.

„Galiu pasakyti, kad yra kita medalio pusė. Dažniausiai prabangiausiuose salonuose dirba pasipūtėlės. Jeigu paprašai atnešti 3 sukneles, tau pradeda aiškinti, kad nepadarei „namų darbų“, nežinai, ko nori, ir kad visų salono suknelių per vieną dieną nespėsi išsimatuoti. (…) Iš kur man žinoti, kokio modelio suknelė man tinka, aš tekėsiu pirmą kartą. Trečias dalykas, Lietuvoje vestuvinių suknelių nuoma tikrai brangi, ir dažnai brangesnė, negu tuo atveju, jei suknią siūtų dizaineris, ir dar už serijines gamybos daikto matavimąsi atskirą pinigų suma imti? Juk patys salonai tas pačias suknias nuomoja metams einant, jas siaurina, platina ir t.t. Jos jiems per 2-3 nuomas atsiperka, jei ne greičiau..? Dėl šių priežasčių gyvenime nekelsiu kojos į nuomos saloną“, – rašė „Būsima nuotaka“ prisistačiusi skaitytoja.

Fotografas jaunavedžius išvadino šniukštinėtojais

Kaip atsakas nuotakų skundams diskusijoje nuskambėjo vestuvių fotografu prisistačiusio vyro pastabos būsimiems jaunavedžiams. Juos vyras išvadino „šniukštinėtojais“ ir pritarė papildomiems mokesčiams.

„Dirbu vestuvių fotografu ir irgi gerai suprantu salono poziciją. Atėjo šniukštinėtojų karta, kuri nevertina kitų žmonių laiko ir darbo. Normalūs jaunieji iš anksto išstudijuoja rinką ir jau skambina, kai būna apsisprendę (taip buvo anksčiau ), o susitikus dažniausiai užsako. Šniukštinėtojos tik rašinėja milijoną kartų ir dešimtis susitikimų paskiria, o paskui painiojasi, kas jiems patinka, kas ne ir ko jie nori nuo tiek informacijos, net po porą kartų sugeba parašyti ar paskambint. Feisbuke tokios šniukštinėtojos dažniausiai kainos klausia ir net tingi pasižiūrėti puslapyje, nors ten viskas yra – jokios pagarbos. Susitikimui mes gaištam po 2-4 val., manau, ir fotografams reikėtų mokestį įvesti“, – piktinosi vestuvių fotografu prisistatęs skaitytojas.

Papasakokite, ar jus tenkino vestuvinių suknelių salonų darbuotojų paslaugos? O gal esate šios darbuotojos ir galite papasakoti, kodėl 10 eurų mokestį įvesti reikia? Būsimi jaunieji, pasidalykite mintimis ir papasakokite apie savo vestuvių planavimo rūpesčius!

Vienam, pasidalijusiam mintimis, padovanosime 3 mėn. pasirinkto DELFI grupės žurnalo prenumeratą!

Laimėti galite savo nuomonę/ istoriją siųsdami dviem būdais – arba spausdami pilką mygtuką čia, arba rašydami laišką el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Vestuvės“ Jūsų anonimiškumą garantuojame.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)