Dalijamės komentatoriaus „O“ komentaru ir prašome papasakoti – kiek jums kainuoja gyvenimas svetur? Ar išleidžiate daugiau nei Lietuvoje? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba čia:

Parašykit teisybę apie Norvegiją. Visi tik alpsta kokios čia algos ir kaip gerai. Iš tikro, tai kaip ir Lietuvoj, tik kad turim ne 2 kambarių butą 5 žmonėms, o namą, už kurį iki pensijos mokėsim bankui po 7500 kronų (apie 810 eurų).

Internetas, telefonai, draudimai, elektra gerą „gabalą“ suvalgo. O geriausia tai vasarį ir rugsėjį, kai tenka mokėti tiek mokesčių, kad praktiškai algą visą pakloti reikia. Jei turi automobilį, išleisi apie 3500 kronų (378 eurus) metams, jei turi televizorių – 2500 kronų (apie 270 eurų), jei turi vaikų – būreliai, apranga (kokią turi turėt visi), slidės, kiti dalykai kainuoja nemažai. Mokesčiai už vandenį ir kanalizaciją, dar šiukšlių išvežimas – apie 20 000 kronų (apie 2161 eurus).

Maistas dienai 5 žmonėms – 300-400 kronų (apie 32-43 eurus), jei perki, kas pigiau, ir gamini namie. Visiems į kiną nueiti – apie 600 kronų (apie 65 eurai). Šiandien už 1 l kuro – 14,70 kronos (apie 1,47 eurus). „Lidl“ parduotuvių čia nėra. Taip kad nėra taip fantastiškai gera, sukiesi ir taupai, kartais „įlendi“ į skolas. Gerai tiems, kurie, gaudami norvegišką algą, kas kelis mėnesius grįžta namo, važiuoja kaip į komandiruotes. Su norvegiška alga Lietuvoje gali gyventi gerai.

Savo nuomone ir patirtimi galite pasidalinti čia.