Prieš kovo 1 dieną į pasirodžiusius pasipiktinimus „Netflix“ neatsakė ir situacijos nekomentavo. Taip pat nepaskelbė jokios griežtos pozicijos Rusijos agresijos prieš Ukrainą klausimu.

Kovo 1 dieną jie visgi paskelbė atsisakantys transliuoti propagandą. Tačiau kai kurie jų darbuotojų pareiškimai išties stebina.

Karo žiaurumus pavadino „rinkimais“

„Delfi“ sulaukė ne vieno skaitytojo kreipimosi dėl „Netflix“ politikos.

Vilnietė Indrė išsiuntė įmonei žinutę, kurioje paklausė, ar šie net ir karo Ukrainoje kontekste ketina tęsti bendradarbiavimą su Rusijos rinka. Mergina atsiuntė ir „Netflix“ darbuotojos Marios atsakymą.

„Gavusi atsakymą pagalvojau – Maria, tu beprote, ten juk karas!“ – stebėjosi Indrė. Iš jos atsiųsto atsakymo kopijos matyti, kad „Netflix“ konsultantė Maria karo padėtį Ukrainoje pavadino „rinkimais“.

Netflix teigia esantys nešališki

„Svarbu prisiminti, kad esame pramoginė kompanija ir per rinkimus nepalaikome jokių pusių“, – rašė konsultantė.

Teigė, esą įmonė nešališka

Kita „Delfi“ skaitytoja, kaunietė Kristina, taip pat neslėpė pasipiktinimo.

„Manau, net sakyti nereikia, kad šia informacija pasidalinau su visais pažįstamais ir aš, mano artimieji ir draugai nutrauksime „Netflix“ prenumeratas. Ukrainiečiai aukoja gyvybes gindami savo laisvę, Rusija neigia, kad išvis vyksta karas, o „Netflix“ darbuotojai to irgi nevadina karu?“ – rašė Kristina.

Į jos „Netflix“ siųstą pasipiktinimą konsultantas atsakė teiginiu, esą įmonė išlieka nešališka.

Netflix teigia esantys nešališki

„Netflix yra nešališkas. Jaučiame, kad yra svarbu puoselėti kultūrinį pašnekesį vietoje to, kad pasirinktume pusę. „Netflix“ yra nešališkas. Siūlome platų pasirinkimą TV laidų ir filmų, turinčių įvairius požiūrius, kad klientas nuspręstų ką, kur ir kada jie nori žiūrėti. Suprantu, pažymėsiu jūsų atsiliepimą, bet klientų aptarnavimo skyriuje daugiau informacijos neturiu“, – rašė konsultantas.

Bendradarbiavimą nutrauks, tačiau pasisakymų nekomentuoja

Kovo 1 dieną jau pasirodė informacija, kad įmonė nesilaikys Rusijos taisyklių, dėl kurių turėtų transliuoti propagandą. Tačiau jų darbuotojų požiūris liko neaiškus. „Delfi“ kreipėsi į „Netflix“ komentaro ir pasiteiravo, ar įmonės vadovybė pritaria nuomonei, kad vienašališka teroristo agresija Ukrainoje būtų vadinama „rinkimais“. Įmonė kol kas nekomentavo. Gavus komentarą straipsnis bus papildytas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės