TV3 pristato naują, specialiai šv. Velykoms sukurtą projektą „3 muškietininkai“. Pirmas įrašas tikrai daug žadantis – ką tik iš tautinių šokių projekto iškritusi grupės „4 roses“ narė su dar dviem „įžymybėm“ besisukdamos aplink striptizo stulpą žiopčioja žinomos dainos fonogramą.

WOW, koks talentas! Koks nuostabus, švietėjiškas, pamokantis ir vertybes puoselėjantis projektas nusimato, visai kaip pradinukų „beždžioniukų diskoteka“ tik su striptizo stulpu. Žiūrovui nei mąstyti, nei kažkuo domėtis nereikia. Džiugu, kad jame vietą jau atrado ir iš projekto į projektą besivalkiojantys „Kadagio“ generolai – Cololo, Deivis, „4 roses“, renginį patikėta vesti ne kam kitam, o buvusiam „kompetetingam“ projekto teisėjui Marijonui.

Apskritai, kai tiek teisėjai, tiek projekto žvaigždės eina „bet kur ir su bet kuo“, apie kokią rimto televizijos šou sėkmę mes galime šnekėti? Jeigu seniausio Lietuvos universiteto ansamblio vedlys radijo laidoje pusę valandos tautinius šokius maišo su lietuvių liaudies folkloru, kokia žinia yra skleidžiama išprususiam žiūrovui?

Apie auditoriją

Panašu, kad TV3 televizija tikrai sugalvojo kažką TOKIO unikalaus, kad nežinojo nei kaip tai pristatyti, nei kai taip suvaldyti. Sakote, maži reitingai? O gal, jūs net nežinojote, į kokią auditoriją taikote? Bandėte aprėpti daugiau nei reikia ir nepavyko?

Pažiūrėkime pirmąsias projekto „Kadagys“ reklamas: vienoje – „papais sviestą mušanti“ lietuvaitė, kitoje – ant Gedimino pilies šokantis nacionalinis dainų ir šokių ansamblis „Lietuva“. Natūralu, kad jau po pirmos reklamos potencialūs projekto žiūrovai buvo atbaidyti, man ir pačiai šlykštu buvo žiūrėti į tokį tautinio meno projekto anonsą.

Pati pirmoji laida tai tik patvirtino – projektas lyg ir skleidžia labai gražias vertybes, bet šalia to – lėkšti vedėjų juokai, įžeidžiantys, niekaip neapsisprendžiančios, ką nori matyti, komisijos komentarai. Akivaizdu, kad bandyta prisitaikyti prie kuo didesnės auditorijos, bet supraskite – „TV pagalbos“ ir „Farų“ žiūrovų nesudominsite tautiniu menu, o tiems, kurie mielai žiūrėtų tautinių šokių projektą, nuo jūsų lėkšų „bajerių“, komisijos narių pasikoliojimų ar įvažiavimų į halę su „Ferrari“ nori persijungti kanalą. Turbūt dauguma taip ir padarė.

Apie pridėtinę vertę

Sakote, kad kiekvienam verslui svarbu pridėtinė vertė? Sutinku, bet pasirašyti su partneriu kelių mėnesių kontraktą ir jam nepasiteisinus vienašališkai jį nutraukti? Nemanau... Galų gale, juk nutraukiant kontraktą, savo partneriui paaiškinsite, kodėl taip nutiko, pateiksite skaičius, faktus ir dar greičiausiai susimokėsite baudą.

Kaip tautinių šokių projekto dalyviai buvo informuoti apie laidos nutraukimą, ar jie gavo paaiškinimą? Ar kam nors TV3 televizijoje kilo klausimų, kaip jausis rekordinis skaičius projekto dalyvių? Juk jie į šį projektą investavo visą savo laisvalaikį, visas jėgas, visas idėjas, ar šios investicijos nesiskaito?

Jeigu skaičiuojame tik pinigines investicijas, tai turbūt reiktų paminėti, kad savo įvaizdžiu, reikalingais pasirodymui drabužiais, dekoracijomis ir t.t. kolektyvai rūpinosi patys, turbūt dažnai rėmėjams pažadėdami džiuginti savo pasirodymais 6 televizijos laidose.

Apie projekto finalą

Faktas: Kadangi renginys LABAI neatsipirko, tai bilietai pabrango nuo 3€ iki 4€ – vis vienas kitas papildomas tūkstantis iš halėje susirenkančių projekto žiūrovų.

Utopija: Kad visi projekto dalyviai savo pasirodymų metu 3 minutes palinguotų į kairę ir dešinę rodydami vidurinio piršto kombinaciją, arba tiesiog pasėdėtų nieko nešokdami.

Realybė: Projekto dalyviai taip nepadarys, nes jie – ne TV3 televizija, kuri nutraukiant projektą praktiškai atkišo vidurinį pirštą tiek dalyviams, tiek žiūrovams. Bet gal halėj susirinkę žiūrovai ką nors į tą temą sugalvoti gali?

Šv. Velykos: Kaip „4 Roses“ grupės narė Dileta sako, kad šią prisikėlimą ir gyvenimo ciklo pradžią simbolizuojančią šventę ji tradiciškai švenčia šeimos apsuptyje, taip ir Jūs, nepamirškite su savo atžalomis susėsti švenčių išvakarėse ir drauge įsijungti naujo TV3 projekto, kur su tinklinėmis pėdkelnėmis pasidabinusios „įžymybės“ suksis aplink metalinius stulpus. Ką čia tas tautinis kostiumas besudomins.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Galbūt turite visai kitokią nuomonę? Rašykite el.paštu pilieciai@delfi.lt arba žemiau: