Bet pasirodo ne taip viskas paprasta, paaiškėjo, kad dabar pažymėjimus reikia užsakinėti internetu per puslapį: moksleiviopazymejimas.lt ir tas kainuoja 7 Eur! Kodėl anksčiau mokykla be jokių problemų galėjo tą padaryti pati, o dabar tuo užsiima tik ši įstaiga?

Taip, tas naujas pažymėjimas turi daugiau funkcijų ir panašiai, bet kodėl žmonės negali rinktis, ar jie norėtų paprasto nemokamo (ar už kelis eurus) mokykloje, ar to geresnio su privalumais, bet už 7 Eur? Kas sugalvojo tokią tvarką? Konstitucija mūsų vaikams garantuoja nemokamą mokslą, bet priverstinai turime mokėti už vaikų pažymėjimus tokias sumas? Gal galite padėti išsiaiškinti kieno iniciatyva visa tai įvyko?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi.lt arba spauskite apačioje.

Komentuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos Komunikacijos skyriaus vedėja Nomeda Barauskienė

Mokykla pati laisvai pasirenka, ar mokinio pažymėjimai bus popieriniai, ar elektroniniai, ar bus naudojami abu variantai. Elektroninius pažymėjimus mokyklos gali rinktis nuo 2012 metų. Matyt, ši laiške minima mokykla vietoj anksčiau buvusių popierinių dabar yra nusprendusi naudoti elektroninius pažymėjimus, kurių gamybos išlaidos yra didesnės negu popierinių ir jie išduodami mokamai, taip pat ir pametus ankstesnį.

Mokykla pasirenka ir tiekėją, kuris aprūpins pažymėjimais, ir kokias papildomas funkcijas pažymėjimas suteiks, pavyzdžiui, transporto bilietas, bibliotekos skaitytojo pažymėjimas, elektroninė įėjimo į mokyklą kortelė ir pan.

Mokyklos administracija prieš priimdama sprendimus turėtų pasitarti su bendruomene – kokių papildomų paslaugų reikia, kiek tai kainuotų, ar tėvai gali sumokėti.