„Delfi“ sulaukė laiško iš autorės, pasirašiusios Mokytoja. Moteris pasakojo bijanti dirbti tokiomis sąlygomis ir ragino ministeriją imtis veiksmų.

„Rašau tokiu nelengvu klausimu, kuris aktualus daugeliui mokytojų ir mokinių. Dirbu didelėje miesto mokykloje Kaune. Ne paslaptis, kad testuojasi mažiau nei pusė mokinių, dalis yra skiepytų.

Dauguma mokytojų yra skiepyti, ir aš esu skiepytų tarpe, bet rizika užsikrėsti COVID-19 tikrai yra nemaža. Nelengvai serga ir daug skiepytų, nesuprantu, kodėl šiuo sudėtingu metu, niekas nekalba apie nuotolinio mokymo įvedimą, kol pagerės situacija.

Mes, mokytojai, jaučiamės labai nesaugiai. Padėkite mums dirbti saugiomis sąlygomis – įveskite nuotolinį ugdymą, nes mokiniams grįžus į kontaktinį mokymą prasideda skaičių kilimas. Ar mums to reikia? Manau, pirmoje vietoje turėtų būti sveikata, o ne kiti prioritetai. Mokykloje atvejų sparčiai daugėja, tai kodėl nepabandyti apsaugoti ir mokinių, ir mokytojų? Suprantu, jog sprendimas ministerijos rankose. Padėkite mums dirbti saugiai“, – rašė mokytoja.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos atstovai „Delfi“ teigė, kad apie nuotolinio ugdymo įvedimą nėra svarstoma.

„Prieš atostogas mokyklose buvo 98–99 proc. mokinių, per protrūkius švietimo įstaigose užfiksuota apie 3600 sergančių vaikų, o tai sudaro truputį daugiau nei 1 proc. iš visų 327 tūkst. mokinių.

Norime, kad šiemet mokiniai kuo ilgiau, o gal ir visus mokslo metus mokytųsi įprastu kontaktiniu būdu. Jeigu tektų nuotoliniu būdu mokytis vėl, sulauktume didelių praradimų vaikų emocinei sveikatai, socializacijai, nukentėtų ir jų pasiekimai. Be to, iš karto iškiltų ir kita problema, nes vienam iš tėvų reikėtų likti namuose prižiūrėti mažesnius vaikus. Daugumos mokytojų poziciją išreiškiančios profesinės sąjungos taip pat labiau pasisako už kontaktinį mokymą.

Raginame skiepytis, taip pat ir trečiąja pastiprinančia doze, testuoti mokinius ir šiomis priemonėmis bandyti suvaldyti viruso plitimą. Pasiskiepijusio mokyklų personalo ir apskritai imunizuotų žmonių dalis jau daug didesnė negu buvo pernai, o sunki ligos forma būdinga nepasiskiepijusiems žmonėms. Kaip rodo mokyklų patirtis, nuolatinis mokinių testavimas tikrai padeda laiku aptikti šaltinį ir sustabdyti išplitimą. Todėl toliau raginame tėvams leisti vaikams testuotis“, – sakoma ministerijos komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (193)