Labai daug lietuvių naudoja „Facebook“ ir „Gmail“. Bet tikrai ne visi naudoja ir juolab žino apie papildomą jų apsaugą.

„Facebook“ papildomą kodų generatorių galima aktyvuoti savo paskyros nustatymuose, saugumo srityje. Tačiau tam reikalingas išmanusis telefonas su „Android“ arba „iOS“ ir įdiegta „Facebook“ aplikacija. Viską baigus, kodų generatorius bus aktyvuotas ir jungiantis prie „Facebook“ reikės įvesti sugeneruotą kodą. Jeigu naudojatės kompiuteriu namie ir jums neaktuali tokia apsauga, galite įrašyti kompiuterį į atpažįstamų įrenginių sąrašą ir kodo įvedinėti nebereikės. Jeigu naudojatės kompiuteriu ten, kur nesate garantuotas dėl saugumo, geriau įvedinėkite kodą, kad ir šimtą kartų, bet užtai būsite garantuotas dėl saugumo.

Toks pat variantas yra ir „Gmail“. Tereikia parsisiųsti „Google“ autentifikatorių. Tam irgi reikalingas išmanusis telefonas su „Android“, „iOS“ arba „Blackberry“. Čia, taip pat kaip ir „Facebook“, galite įtraukti įrenginį į atpažįstamų įrenginių sąrašą ir jums nebereikės įvedinėti kodo.

Tokius kodų generatorius naudoja ne tik „Facebook“ ar „Google“, bet ir kitos svetainės ar žaidimų gamintojai („Blizzard Entertainment“ siūlo apsaugoti savo žaidimų paskyrą panašiu kodų generatoriumi). Tiesiog reikia pasidomėti, ar yra tokia galimybė ir naudotis pasiūlyta papildoma apsauga.

Tai patogu, nes kodai sugeneruojami programėlių, tereikia juos įrašyti. Kad ir koks silpnas bus jūsų slaptažodis, ši papildoma apsauga užkirs kelią bandantiems įsilaužti į jūsų paskyrą. Tik nereikia aklai pasitikėti ir ja. Geriausia apsauga vis tiek butų stiprus slaptažodis ir kodų generatorius.