Taigi, „atreabilitavom“ vieną LR pilietį. Metus laiko nevartojo, baigė reabilitaciją. Perėjo į adaptacijos programą. Mūsų tikslas – kad žmogelis įsidarbintų. Moksliškai tariant – sugrįžtų į darbo rinką. Aišku, jo nenaudai turiu paminėti, kad darbdaviui, pažvelgus į jo fizionomiją, motyvacija įdarbinti, švelniai tariant, tikrai nesustiprėja. Veide įrašyti visi žmogaus išvargti alkoholiko ir narkomano vargai. Kaip ten bebūtų, pavyko rasti darbdavį kuris jį priėmė labai pagalbiniu darbininku. Na, ir ką jūs manote...

Po mėnesio sąžiningo darbo, jau beveik integravęsis į darbo rinką žmogelis gauna… šimto penkių puslapių knygą iš vienos antstolių kontoros, adresuotą jo darbdaviui. Na, atseit, išskaičiuokite iš šito piliečio atlyginimo už baudas ir baudeles, gautas už važiavimus be bilietėlio, pasirodymus neblaiviam viešoje vietoje (o kur jam dar pasirodyti, jeigu jo gyvenamoji vieta yra vieša, na, benamis gi) ir t.t.

Mūsų finansininkė, pamačiusi šią krūvą, vos neišvirto iš kėdės ir, aišku, pagalvojo apie didesnį užmokestį. Mes, ofisiniai, irgi vos neiškritome iš padų. Žmogelis, aišku, parašė pareiškimą ir tą pačią minutę išėjo iš darbo. O ką jam daugiau daryti – juk nei pragyvenimui uždirbsi, nei butą išsinuomosi, nei darbdaviui paaiškinsi, kad esi doras pilietis. Ačiū Dievui, kad žmogėnas neatkrito. Bet antstolių pagalba sveikstant – milžiniška. Anksčiau buvome prašę antstolius pakeisti į baudas dirbti viešuosius darbus. Atsakymas: nekeisime, nes tikimės ateityje išieškoti pinigus (turiu antstolių oficialų raštą).

Jeigu kam nors ši istorija atrodo neįtikėtina, tai žinokite, kad turiu visus patvirtinančius dokumentus aprašytai situacijai. Ką daryti žmogeliui? Nieko. Užsikasti pernykščiais lapais ir gulėti tyliai, kad niekas nesuuostų.

Beje, antstolio veiksmus, pagal įstatymą, galima apskųsti tik tam pačiam antstoliui (...)

Ir pasimėgavimui, kad, mūsų manymu, antstolių veiksmai neteisėti, – ištrauka iš LR civilinio proceso kodekso: 668 straipsnis. Turtas, iš kurio negali būti išieškoma: Vykdant išieškojimą iš fizinių asmenų, išieškojimas negali būti nukreipiamas į buities, ūkio, darbo, mokymosi reikmenis ir kitą turtą, kurie būtini skolininko ar jo šeimos pragyvenimui, darbui pagal jo profesiją ar mokymuisi. Šio turto sąrašas nustatytas Sprendimų vykdymo instrukcijoje. Be to, išieškojimas negali būti nukreipiamas į pinigų sumą, neviršijančią Vyriausybės nustatytos vienos minimaliosios mėnesinės algos (MMA). Bet kam tai įdomu.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!