Neklausiau detaliai, kas atsitiko, kodėl Rudis per labai trumpą laiką turi surasti naujus namus, nes drebantis balsas kalbėjo pats už save: atsitiko kažkas labai rimto, skaudaus Rudžio šeimininkų gyvenime. Net ir turėdamas nedaug laiko vyras nepuolė eiti lengviausiu keliu: neužvedė automobilio, neįsodino į jį Rudžio ir neatvažiavo adresu L. Giros 131. Jis skambino, skambino visur, kur tik rado informaciją apie saugiai priglaudžiamus gyvūnus. Visur jam buvo atsakyta. Labai ramiai, išsamiai išdėsčiau savo siūlomą galimybę rasti Rudžiui, jei ne pastovų, tai bent jau laikiną prieglobstį. Paprašiau nuotraukos ir trumpo aprašymo.  Po minutės aš jau mačiau Rudį, ramiai miegantį ant žalios savo namų vejos.

Trumpa, iki skausmo pažįstama problema, bet Rudžiui, kuris dar nežino, kad ilsisi ant sodriai žalios žolės nuosavoje teritorijoje paskutines dienas - ji vienintelė ir labai baisi.

Šeimininko laiškelis: "Rudis yra 3 metų (nuo pat mažens gyvenęs mūsų namuose su aptverta teritorija), didelis (vilkšunio dydžio ir figūros, tik trumpo plauko), ramus, draugiškas su visais žmonėmis, mažais vaikais, bei šunimis ir katėmis, labai klausantis ir reaguojantis į pastabas, bet kartais mėgstantis parausti duobes, veislė - mišrunas. Gyveno aptvare, būdoje, dažnai lakstydavo palaidas po teritoriją. Rudis - labai mylėtas ir prižiūrėtas. Padėkite."

Rudis turi savaitę (iki balandžio 3 d.) laiko naujų šeimininkų ar globėjų paieškai. Kas bus toliau, jei neatsiras pagalba - nežinau, bet numanau: šeimininkui sustiprės begalinis sielvarto jausmas, kuris jau ir dabar jį kamuoja, o Rudžiui - kelionė į vienintelę vietą Vilniuje, kur visada priima visus be šeimininkų likusius keturkojus. 

Skambinkite dėl Rudžio tel nr. 8 606 50618 ir tel. nr. 8 626 81620