Mokyklą pradėjau metais vėliau nei kiti, nes turėjau didelių sveikatos problemų. Tiesą sakant, man buvo siūlyta mokytis namuose, bet atsisakiau, norėjau kartu su visais.

Mokykloje sekėsi neblogai, ypač patiko lietuvių kalba, o nepatiko matematika (truputį neįprasta kaip vaikinui, bet yra kaip yra). Taip pat visai gerai mokėjau biologiją ir geografiją.

Taigi, apibendrinus, maniausi turįs visai neblogą ateitį.

Kaip jau minėjau, mano draugai buvo viena klase vyresni mane, tad baigė metais anksčiau, nei aš. Visi iškūrė į užsienį... O aš pamojavau jiems oro uoste ir šypsodamasis sakiau, kad atvažiuosiu tik į svečius, o ne visam laikui.

Man patiko Lietuva. Ir dabar visai patinka, bet... Aš nebepatinku jai. Kalbu apie egzaminus.

Tai buvo mano pirmas susidūrimas su kitokiu, atšiauriu pasauliu. Buvau nuoširdžiai nustebintas, kad, pavyzdžiui, jei egzamine vyriškumo tema būčiau rašęs apie Ukrainą, būčiau AUTOMATIŠKAI patekęs į žemiausią lygį... Nesvarbu, ką būčiau parašęs, vis tiek būčiau įvertintas žemu balu...

Aš nerašiau apie Ukrainą, rašiau apie knygą, kurią skaičiau. Ketinau stoti į filologiją, bet... Gavau vos 45 balus iš lietuvių kalbos egzamino. Neslėpsiu, egzamino rašinį rašiau truputį kitokiu stiliumi, mokytoja mane buvo įspėjusi – gink Dieve, nerašyk taip egzamine... Bet kitaip negalėjau, tai ir parašiau, kaip man atrodo, juolab kad rėmiausi savo autoriumi (be privalomo) ir taip toliau.

Taigi, nežinau, kas man pakišo koją, ir nesužinosiu (nes ištaisytų darbų negrąžina). Bet faktas, jog nebenoriu stoti į aukštąją. Galvoju visgi vykti pas draugus, gyvenančius Škotijoje. Padirbėti, paskui gal stoti į aukštąją ten.

Nebematau savo ateities čia. Net neabejoju, kad buvau nubaustas už nuomonę, o ne padlaižiavimą. Tokie dalykai negerai, jie veikia neigiamai psichiką, o aš, kaip rašiau pradžioje, esu priverstas tausoti savąją.

Nesinori palikti Tėvynės... Bet ką daryti, jei iš tikrųjų čia klesti blogis? Neteisingai vertinama? Dar pasirodys, kad rimtai pažinčių reiks (kurių neturiu), kad į darbą priimtų...

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Žodžiu. Gaila, kad taip išėjo. Jau turiu bilietą į Glazgą. Norėčiau pasakyti, kad po metų grįšiu, bet... Nežinau. Abejoju.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!